• Szemöldök hullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kb. egy éve a jobb oldali szemöldököm igen erősen hullik, szinte a fele kihullott vagy kikopott/megkopott. A jobb szememen egy éven belül 3-szor is volt árpa, ami most is előjött, szerintem most a nagy hidegben "megfázott" a szemem. (Egy hosszú téli séta után jelent meg az árpa újból.) A szemöldököm miatt voltam már szemészeten, bőrgyógyászaton, vérvizsgálaton, házi orvosnál, de sajnos senki sem tudott pontos diagnózist, mindenki csak találgatott, mivel a vérképem normális. Elképzelhető, hogy az árpa miatt hullik a szemöldököm? a fertőzés/gyulladás hatására? vagy esetleg valami más betegségnek ez kísérő jelensége amire eddig még nem gondoltunk? Kihez lehetne még fordulni ez ügyben? Elégé szembe tűnő most már a különbség a két szemöldököm között, fiatal nőként ez igen zavar... Válaszát előre is megköszönve, Üdvözlettel. Cs.Zsanett

        WEBBeteg szakértő válasza a szemárpa témában

        Tisztelt kérdező!


        Ha a bőrgyógyászaton nem találtak eltérést, és egyébként a bőrén máshol nincs eltérés akkor nem valószínű, hogy a két folyamat szorosan összefügg.
        A két folyamat hátterében összefüggésként a szervezetet érintő egyéb betegségre lehet gyanakodni, de amint mondta a laborvizsgálat mindent rendben talált.
        A visszatérő árpa általában az immunrendszer gyengülése, fokozott érzékenység a fertőzésekre. Cukorbetegség, immunrendszer elváltozásai állhatnak a háttérben. A szemöldök hullása előfordulhat például pajzsmirigy betegségekben, vagy bizonyos gyógyszer mellékhatásként.
        Esetleg belgyógyászaton az autoimmun betegségek irányába kellene kivizsgálni, speciális laborvizsgálatok szükségesek.
        A leletek ismeretében kicsit pontosabban lehetne körvonalazni.

        Tisztelettel:

         Dr. Papp Júlia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-07 21:48:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 08:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel