• Bőrkiütés, rovarcsípés, allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 16 hónapos kisfiammal háromszor jártunk bőrgyógyászati magánrendelésen, de még mindig problémánk van. Kb. másfél hónappal ezelőtt megjelent a kisfiam hátán egy piros kiütés(csípés?), amelynek picit gennyes közepe és piros udvara volt. Ez minden beavatkozás nélkül elmúlt, de pár napra rá megint kijött egy. Ez előfordult még egyszer: egy elmúlt, egy kijött, amikor is a gyerekorvosunk tanácsára bőrgyógyászhoz fordultam. Ezidáig az alábbi szereket kaptuk sorrendben: első alkalommal Merbromini ecsetelő, szaliciles lemosó, aztán Zinat, majd legutóbb betadinos fürdetést és ismételten szaliciles ecsetelést javasolt a doktornő. Panaszaink nem javulnak, mert bár a meglévő kiütések el-elmúlnak, mindig jönnek ki újak és újak. Állítólag rovarcsípés áll a probléma hátterében, ami a kisfiam nagyon érzékeny bőre miatt nem tudott meggyógyulni, és felülfertőződött. El vagyunk keseredve, nem kapunk végleges megoldást. Tiszta háztartást vezetek, mindig ugyanazzal a mosószerrel mosok, öblítőt már nem használok, tudtommal nincsenek rovarok a lakásban, háziállatot nem tartunk. Ön szerint ez valóban csípés lehet, vagy okozhat ilyen panaszt allergia is? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Lovász Réka

        WEBBeteg szakértő válasza a csípés témában

        Kedves Lovász Réka!

        Nem hinném, hogy allergia, mert az allergiás kiütés közepe nem szokott gennyes lenni. Sokkal valószínűbb a csípés, mely lehet pók vagy hangya is. Nézzenek körül a gyermek szobájában.

         Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-26 17:40:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy