• Krém atópiás dermatitiszre

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy makacs hörgőgyulladást követően másfél éves fiam arcának mindkét oldalán egy-egy nagy kerek piros folt jelent meg, majd bőre ezen a területen kirepedezett. Mindkét lábszárának külső része erősen érdes tapintású volt, és véresre vakarta. A házi gyerekorvos atópiás dermatitiszt diagnosztizált és higított Elocom krémet írt fel, melyet naponta 1x kell használnunk az arcán és a lábszárán. Emellett a bőrét Linola Milch testápolóval is kenem. A krémek hatására elmúlt az arcán a kirepedezés, de maradt a két nagy kerek piros folt. A lábszárán elmúlt a viszketés, de ha nem kenem be naponta többször is Linola Milch testápolóval, akkor azonnal érdessé válik a bőre. Naturlandos mosdókenőcsöt használunk fürdéskor és változatlanul maradt a Johnson’s babasampon. Tehéntejet a védőnő tanácsára még soha nem adtam a kicsinek, a reggeli mellé és este lefekvéskor Hipp3 tápszert kap, anyatejem már nincs. Szinte az egyetlen gyümölcs, amit megeszik, az a mandarin. Mivel én, és a férjem is allergiások vagyunk, csináltattunk a babának vérből egy allergiatesztet, annak 2 hét múlva lesz eredménye, de a gyerekorvos szerint az ilyen korú babáknál negatív szokott lenni az allergiateszt. Mivel úgy érzem, hogy ezek a krémek nem teljes mértékben használnak, kikértem bőrgyógyász tanácsát, aki az Eucerin ureás testápolót javasolta (utólag megtudtam, ebből 3%, és 10%-os is van). A patikában elhűlt a patikus, amikor meghallotta, hogy egy másfél éves atópiás dermatitiszben szenvedő gyereknek ureás Eucerint akarok venni! Azt mondta tele van tartósítószerrel és ezek a testápolók felnőtteknek vannak kifejlesztve, ő biztosan nem venné meg a gyerekének. Helyette a BABÉ omega3 testápolót ajánlotta. A védőnő viszont azt mondta nekem, hogy a BABÉ omega3 testápolóját semmiképpen se vegyem meg, mert az biztosan nem fog használni. Nézegettem az Atoderm és az Atoderm PP krémeket is. Bevallom teljesen elvesztem a krémek útvesztőjében, ezért is fordulok a doktornőhöz. A kedves doktornő tapasztalatai alapján melyik krémet ajánlaná. Kifogyott a Linola Milch, úgyhogy valamelyiket meg kell vennem.:) Köszönöm szépen a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a dermatitis témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Linola termékcsalád és az Atoderm kimondottan atópiás gyermekeknek vannak kifejlesztve, én ezeket próbálnám meg a gyerekemnek. Az ureás testápoló nagyon jó, de tényleg inkább nagyobb gyerekeknek ajánlanám.  

         Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász


             


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-14 21:09:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy