• Bőrbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Olyan problémánk van a barátommal, amire már 1éve orvostól orvosig járunk ,amerikai orvost is megkérdeztünk vizsgálatot csináltak és szőrtüsző gyuladást (Folliculitis) mondot ,ugyanis a barátomnak a hasán begyuladt egy szőrszál és hólyag keletkezet azt ő kicsipte, de gondolom nem jól fertötlenitette , azota a hasán és lentebb a lábánál , a fenekén kijött apró kicsi piros hólyagok teteje fehér nem fájdalmas. De a probléma az ,hogy már egy 1éve van és nem mulik el, és ami a rossz hogy most már nekem is van a lábamon és hasamon egy ilyen kis hólyag. Voltunk már sok bőrgyógyásznál , de egy sem tudja rá a választ. Kérdésem lenne ,lehet ez nemi betgség álltali fertőzés. Mit tudna nekünk javasolni kedves Doktornő. Nagyon nyomaszt mindkettőnket ez a helyzet. Ha tudd valami gyógyszert ,vagy valamilyen kezelés ajánlani szivesen várom. Előre is köszönöm. Tisztelettel:Salap Anita. Amstelveen,2008.11.18

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem, nemi úton terjedő betegség ilyen tüneteket nem okoz. Bakteriális fertőzés okozza a tüneteket, legtöbbször a Staphylococcus aureus nevű baktérium. Azt tanácsolom, hogy a gennyből küldjenek el mikrobiológiai tenyésztést, és célzott lokális vagy szisztémás antibiotikumot kellene alkalmazni. És az egyéb hajlamosító tényezők, immunszuppresszió (immungyengeség) , cukorbetegség kizárása miatt vérvizsgálat is kellene.

         Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-18 21:50:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: