• Sebes fejbőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! Az idén májusban a hajas felbőrömön sebek jelentek meg, amik viszkettek, kivérzettek. Elmentem bőrgyógyászhoz, aki "eosiniphil folliculini"(?)-t (lehet hogy nem teljesen jól irtam) állapitott meg. Azt mondta, hogy ez egy baktériumtól van, ami a vérkeringésben van. Rulid-ot kaptam. Beszedtem, és javult is a fejbőröm, szinte teljesen elmultak a sebek. Mostanra viszont ujra kijöttek, de annnyira, hogy fodrászhoz sem tudok elmenni. Maga szerint ez tényleg baktériumtól lehet, vagy valami komolyabb kivizsgálást igényel? Mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fejbőr sebesedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az eosinophil folliculitis diagnózist csak szövettani vizsgálat alapján lehet felállítani. Én egy alaposabb kivizsgálást, szükség esetén biopsziát is javasolnék, mert lehet hogy tényleg baktérium okozza, de lehet autoimmun betegség is.

         Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-09 10:53:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy