• Bőrgyógyászati szűrés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megvizsgáltatni anyajegyeimet, szemölcseimet. Hol tehetem ezt meg és kell-e ezért fizetni? Mennyi időnként ajánlatos a szűrés? (50 éves múltam)

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy, anyajegyszűrés témában

        Bőrgyógyászati szakrendeléseken tudják az anyajegyeket megnézni az ún. dermatoszkóppal. Fizetni akkor kell, ha magánrendelésre megy. Azt, hogy milyen gyakran kell ellenőriztetni, függ attól, hogy mennyire van sok anyajegye, milyen a bőrszíne, örökletes tényezőktől. Mindenkinek ajánlatos évente az anyajegyek vizsgálata. Ha világos bőrű, sok anyajegye van, a családban vagy önnek volt már bőrdaganata, akkor félévente ajánlatos  a bőrgyógyászati ellenőrzés. Az önvizsgálat, illetve ha sok anyajegye van, akkor digitális fotó is ajánlott három havonta-félévente.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-28 22:08:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy