• Pókcsípés nem múlik hetek óta, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb másfél hete egyik éjszaka megcsípett egy pók a combomon (a bőrgygógyász szerint pók). sajnos a delikvenst nem sikerült megtalálnom, így nem tudom, h pontosan milyen fajta volt. (Amúgy panellakás 3. emeletén történt az eset) eleinte csak viszketett, majd 2 nap múlva kínzó fájdalmaim lettek, és a végére már járni is csak nehezen tudtam. elmentem bőrgyógyászatra, ahol kaptam rovamycine antibiotikumot, és bactroban kenőcsöt. azt mondták, hogy 2-3 héten belül elmúlik. A dolgot bonyolítja, hogy jelenleg 16 hetes terhes vagyok... most az a helyzet, hogy a gyógyszerek elfogytak, viszont a csípés semmit (!) sem javult szinte. sokat jegelem is, de csak fekve és felpolcolva nem fáj. Ön szerint még mennyi ideig tart a gyógyulás? Időközben a bőrgyógyászt is felkerestem ismét, de azt mondta jegeljem és várjak... Várom szíves válaszát. Köszönettel, mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a pókcsípés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nagyon nehéz kérdés, mert egyéni hajlam is befolyásolja a gyógyulási időt. De hetekbe szokott telni, és sokszor a csípés, gyulladás helye még sokáig megmegmarad lilásbarna foltként.

        Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-10-24 22:04:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:38

        Tudjon meg többet: pókcsípés
      • Kérdések és válaszok a témakörben: