• Gyulladásos csomó a mellen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Egy héttel ezelőtt zuhanyozáskor vettem észre a bal mellem alsó részén egy nagy piros foltot /kb.10 ft-os nagyságu kerek folt,melynek a közepe enyhén keményebb és lilásabb szinü volt. Egyáltalán nem volt érzékeny,nem fájt. Máskor is volt már, hogy ugynevezett mérges pattanás volt a mellemen,vagy a környékén,de az mindig fájdalommal járt,ha a gyulladt csomóhoz értem. Elkezdtem kenegetni Tetrán kenőccsel és gondoltam ez egy nagyon mélyről jövő pattanás lesz,majdcsak megérik. Eltelt már 8 nap,de még mindig nem lett sárga a teteje,csak egy picit,amit az este megpróbáltam kinyomni, ugyanis tudom,hogy nem szabad nyomogatni a pattanásokat,de az a tapasztalatom,hogy akkor mulik el végleg,ha kinyomom, egyébként egy görcs marad a helyén. Ezzel nem igy történt a sárga pont nem genny volt,hanem csak a bőr nyilt meg,és nem jött belőle semmi, csak piros maradt a helye és jól bekeményedett. Tetránnal lekentem,reggelre a keménység enyhült,de változatlan. Semmi érzékenység,semmi fájdalom, csak egy nagy piros gyulladás szerü folt, közepén egy lilásabb borsónyi keményebb résszel. Hétfőre van mammográfiás előjegyzésem, de nem merek elmenni, mert félek, hogy a röntgensugár még árthat, mivel itt valami baj van,nem egészségesek a szövetek. Tudom,hogy látatlanban nehéz válaszolni a kérdésemre, de talán a tünetek alapján be lehet határolni,hogy mi lehet az, ami teljesen fájdalmatlan,de mégis gyulladásnak tünik a mellen? A mammográfiát be lehet-e vállalni ennek ellenére, vagy várjam meg, amig elmulik? Válaszát előre is tisztelettel köszönöm! Sz.Irén

        WEBBeteg szakértő válasza a mammográfia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Én úgy gondolom, hogy nyugodtan elmehet a mammográfiára, nem lesz semmi probléma. A bőrtünetek alapján lehet úgynevezett morphea gyulladásos fázisa, csípés is, de jó lenne látni, hogy közelebbit lehessen mondani.

        Tisztelettel:

         Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-16 21:53:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy