• Ótvar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Kislányom 3 éves múlt és az elmúlt fél évben háromszor lett ótvaros. Vagy egy nehezen gyógyuló sebből vagy egy rovarcsípésből alakult ki nála a fertőzés. Első kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e valahogy előzni, hogy a jövőben kialakuljon nála ilyesmi? Második kérdésem az, hogy ha majd egyszer mondjuk bárányhimlős lesz, várható-e, hogy az ótvar is súlyosbítsa a betegséget? Ha igen, javasolja-e, hogy beoltassuk a lányt bárányhimlő ellen? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a ótvar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos nem lehet megelőzni az ótvart, mert ez egy baktérium fertőzés. Ahogy a gyerek nő, az immunrendszere ellenállóbb lesz a fertőzések, így az ótvar ellen is. A bárányhimlő elleni védőoltást javaslom, mert a gyakori fertőzések miatt, ha elkapja a bárányhimlőt az súlyosabb formában fog jelentkezni, felülfertőződhet baktériummal.

         

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-10-08 16:07:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:42

        Tudjon meg többet: ótvar
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornéni! 1-2 éve sajnos sok pattanásom lett! Arcomon, karomon, combjaimon és a popsimon! Édesanyám sokáig nyomkodta, utána pedig fertőtlenítettük! Sajnos nem csökkent a pattanások száma! Édesanyám édesapájától örököltem...
        Üdvözlöm Doktornő! A problémám 4 hete kezdödött. Balatoni fürdőzés után észletem, hogy a honaljamon a szörök töve mintha begyuladt volna mert sok kis pont jelent meg amik egy nap után hámlani kezdtek, majd az egész érintett bőrfelület...
        Tcím,az egész apró vízhólyagoktól a borsó méretű duzzanatokig,deréktól leflé,a herezacskón,a péniszen,a felsőtesten piros viszkető foltok,csaláncsípésre kinéző kissebb,nagyobb duzzanatok semmilyen kenőcs nem használ,válaszát előre is...
        Tisztelt Doktornő! Szeretnék segítséget kérni, vagy ötletet. Anyukám keze meghatározatlan időközönként a képeken láthatóan néz ki. Viszket,majd hólyagocskák lesznek, aztán seb és repedés s fájdalom... Voltunk bőrgyógyásznál de...
        Kedves Doktornő! Kb egy éve figyeltem fel erre az elváltozásra az alkaromon. Érdekes száraz folt volt, ami nem lett nagyobb, viszont az a fehér száraz felület eltűnt, és így barnábbnak tűnik, bár továbbra is száraz érzése van tapintásra....
        Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem hogy én irodába dolgozom sokat könyöklöm és agyon barna a könyököm milyen kenőcsöt ajánlana rá ami jó lenne addig mig rel nem megyek börgyogyszhoz?
        Tisztelt Doktornő! Főként a szám körül időnként kipirosodás jelentkezik. Van olyan nap, amikor kevésbé látszik, de van, amikor már nagyon zavaró tud lenni. Az orrtőnél bőrhámlás jelentkezik még . Ha a bőr felületét bárhol intenzívebb...
        Tisztelt Doktornő/úr! A glanson utobbi 3 honapban havonta 1x megjelennek a kèpen làtható vörös tarka foltok melyek kezeles nelkul elmultak 1-2 nap alatt.A fotón làtható a legutolsó eseti elvàltozázás mely nem akar mulni, halványul vizes...
        Tisztelt Doktornő! A problémám az lenne,hogy nagyon zsíros az arcbőröm.Régebben pattanásos volt az arcom,de már elmùlt,csak néha-néha jelenik meg egy.Kérdésem az lenne,hogy mit lehetne tenni,hogy ne legyen ennyire zsíros az arcbőröm és ha...
        Kedves Doktornő! Én egy 20 hetes kismama vagyok. Kb. bő egy hete megjelentek a hasamon piros pöttyök. Elmentem bőrgyógyászatra ahol azt mondták rózsa kiütésem van ( pithyriasis Rosea )A bőrgyógyász javasolta,hogy kérdezzek rá a...