• Ótvar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Kislányom 3 éves múlt és az elmúlt fél évben háromszor lett ótvaros. Vagy egy nehezen gyógyuló sebből vagy egy rovarcsípésből alakult ki nála a fertőzés. Első kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e valahogy előzni, hogy a jövőben kialakuljon nála ilyesmi? Második kérdésem az, hogy ha majd egyszer mondjuk bárányhimlős lesz, várható-e, hogy az ótvar is súlyosbítsa a betegséget? Ha igen, javasolja-e, hogy beoltassuk a lányt bárányhimlő ellen? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a ótvar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos nem lehet megelőzni az ótvart, mert ez egy baktérium fertőzés. Ahogy a gyerek nő, az immunrendszere ellenállóbb lesz a fertőzések, így az ótvar ellen is. A bárányhimlő elleni védőoltást javaslom, mert a gyakori fertőzések miatt, ha elkapja a bárányhimlőt az súlyosabb formában fog jelentkezni, felülfertőződhet baktériummal.

         

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség

        Kérdés: 2008-10-08 16:07:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr/doktornő A makkomon és a fityma alsó részén, apró piros foltok jelennek meg Szeretkezés és maszturbáció után is (partnerem állandó, Fogamzásgátlóval védekezünk) Ezek a foltok nem viszketnek csak ritka esetben amikor már...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Egy ideje kellemetlen végbéltáji viszketés lépett fel nálam, amelyet helyi bőrirritáció és kiütésszerű tünetek követtek. Néha csalancsípéshez hasonlítható érzésként tudnám leírni. Én allergiára gondoltam, de...
        Tiszteletem! Érdeklődni szeretnek, körülbelül 2 hete csináltattam az alkalomra egy tetoválást! Körülbelül egy hét múlva kis pici piros pöttyök jelentek meg a tetovált részen szétszórtan kicsit viszket is es általában a krémmel kenest...
        Jó napot doktornő ! A fejboromon csómokba foltokba megjelent 5 hónapja a genny/genny csómok gyulladás. Minden nap mosok hajat rövid hajam van piszkos zsíros kézzel nem vakarom a fejboromet. Fájdalommal nem jár csak ha hozza nyúlok. Mennyek e...
        Tisztelt Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász! Érintésre érzékeny a péniszem makkja. Nem tudnám megmondani, hogy ez mindig így volt-e vagy csak kialakult, de az biztos, hogy gyerekkoromban le volt tapadva a fitymám amit akkor spray-s...
        Tisztelt Doktornő! Anyajegy eltávolítás után kaptam a következő diagnózist: Papilloma cutis. M8051. 0. Mikroszkópos leírás: Ép bőrrel szegélyezett, felszínről kiemelkedő, kevés, faágszerűen elágazó kötőszövetes stromából és...
        Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Az első kérdésem gyökere még évekkel ezelőttre nyúlik vissza. Szóval kb. 10 éve a péniszemen a makkom alatt apró, fehér pöttyök jelentek meg. Viszonylag sokat tépelődtem, hogy menjek-e orvoshoz vagy sem, de...
        Kedves Doktornő! Kb. 2 évvel ezelőtt észleltem, hogy mindkettő talpamon nagyon száraz a bőröm, foltokban még szárazabb. Ez a dolog az egész talpamat lefedte. A talpam szélén végig szinte egy vastag "páncél" keletkezett.A bőr nem rózsaszín,...
        Tisztelt Doktornő! 4 hete szültem, császárral. 30 napig clexane vérhigító szurit kellett kapnom. Másfél hete elkezdtem irtózatosan viszketni. Legfőképp az éjjeli órákban, a talpam, és a kezem viszketett, de olyannyira, hogy már nem is a...
        Tisztelt Doktornő! Kb. egy hete jelent meg egy apróbb es egy nagyobb méretű seb az államon. Csatoltam képet róla. Nem akar gyógyulni es ugy latom, azóta csak nőtt a terjedelme. Nem viszket, nem vérzik, nem gennyes. Inkább varas hatású. Nem...