• Ótvar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Kislányom 3 éves múlt és az elmúlt fél évben háromszor lett ótvaros. Vagy egy nehezen gyógyuló sebből vagy egy rovarcsípésből alakult ki nála a fertőzés. Első kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e valahogy előzni, hogy a jövőben kialakuljon nála ilyesmi? Második kérdésem az, hogy ha majd egyszer mondjuk bárányhimlős lesz, várható-e, hogy az ótvar is súlyosbítsa a betegséget? Ha igen, javasolja-e, hogy beoltassuk a lányt bárányhimlő ellen? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a ótvar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos nem lehet megelőzni az ótvart, mert ez egy baktérium fertőzés. Ahogy a gyerek nő, az immunrendszere ellenállóbb lesz a fertőzések, így az ótvar ellen is. A bárányhimlő elleni védőoltást javaslom, mert a gyakori fertőzések miatt, ha elkapja a bárányhimlőt az súlyosabb formában fog jelentkezni, felülfertőződhet baktériummal.

         

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség

        Kérdés: 2008-10-08 16:07:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:42

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném megkérdezni hogy lehet-e kozmetikai tetoválást csináltatni terhesen.Jelenleg 19.hétben járok,már akkor volt egy mikor még nem tudtam hogy várandós vagyok,és azt kellene most korrigáltatnom.Ha esetleg...
        Jónapot Dr nő! Szifilisz rol szeretnék kérdezni most nem tudom férfiak is el kaphatják? En olyan nemi betegséget fedeztem fel a peniszen hogy alul a penisz sebes es mikor reggelente fel kelek es fel áll a penisz faj de nagyon es váladékké fehér...
        Kedves Doktor úr/nő! Angliaban elek, 1 hete jott ki rajtam a rozsahamlas nevu betegseg, amit itt meg is allapitott a haziorvos. Kerte mellozzem a kremeket, szappanokat es ha lehet a furdest is oldjam meg 3 percbe. Illetve felirt egy szteroidos kremet ha...
        Üdvözlöm azzal a problémával fordulok önhöz,hogy kicsi feher kidudorodo pöttyök vannak a péniszemen.Már elég regota de nem nagyon foglalkoztam vele de attol felek gond lehet. Kérem segítsen!
        Üdvözlöm azt szeretném kérdezni, hogy már egy jóideje ilyen pöttyök vannak a péniszemen. Ez gond lehet? fontos az eltuntetese? (kepet nem tudok kuldeni)
        tisztelt Doktornő! Olyan partnerrel, aki sűrűn váltogatja a partnereit, bőrön, simogatással, puszikkal keresztül mekkora esélye van a nemi betegségek elkapásának (szifilisz, gonorrhea, herpesz, stb..)? Olyan esetről van szó, amikor sem...
        Kedves Doktornő! 2016.augusztus óta piros gyulladt az arcom. Október óta járok bőrgyógyászhoz, Flucinárt, majd egy másik orvos magisztrális ( Advantan, és aluminium tartalmú krémet adott 2hónapon kersztül, amitől az arcom még szárazabb,...
        Tiszteletem! Március 30.-án történt meg az első nemi együttlétem,a hölgy életkora az enyémnél 1-3 évvel több volt volt,a szexuális aktus,valamint az orális szex rám eső része óvszerben zajlott,ám amikor én elégítettem ki a lányt...
        Jó napot kívánok! Érdekes tüneteim vannak, amik egyre jobban befolyásolják a mindennapjaimat. Eddig még nem voltam vele orvosnál, de most már egyre zavaróbb. Körülbellül 3 hete csalánkiütés szerü kiütéseim vannak, ami felhólyagosodik...
        Par éve vettem észre, hogy a jobb labam talpan van egy barnas folt nem turemkedik ki nem faj vagy viszket mit gondol mi lehet ez ?