• Többféle tünet - egymásrahatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Már vagy 15 éve vannak gyomorpanaszaim (hol emésztési, hol puffadás, hol szélgörcs, hol gyomorsav, hol gyomorfájdalom). Az utóbbi időben gyakrabban tér vissza a gyomorégés, sokszor elviselhetetlen, gyógyszer hatására sem múlik. Gyakran van hányingerem, étkezés előtt és este. Az arcom kipirosodik, apró piros pöttyök vagy nem is tudom mik lesznek rajta, amik nem igazán emelkednek ki. Fura, égő érzés van az arcomon. Allergiás vagyok, 14 éve szedek rá gyógyszert, a családban van cukorbeteg és szívprobléma is. Merre induljak??? Kell-e aggódnom az arcom pirossága miatt, ami hol gyakrabban, hol ritkábban jelentkezik és két nap alatt elmúlik. (Télen a bőr is érdes az arcomon néha.) Tavaly hólyagok is voltak a szám körül, viszketett is. Az a tünet elmúlt, a viszketés tér néha vissza (elhagytam a fluoridos fogkrémet). Ételallergát vizsgáltak két évvel ezelőtt vérből, akkor nem mutattak ki semmit. Mi a csodától lehet, hogy állandóan van valahol valamilyen panaszom? (A felfázást és a kéthavonta előjövő petefészek fájdalmat, a gyakori fejfájást, testszerte előforduló viszketést, bőrszárazságot nem is említem.) Előre is köszönöm a válaszát és a türelmét. Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorégés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nagyon fontos lenne megnézni, hogy a gyomorban van-e Helicobacter pylori nevű baktérium, mert az okozhatja  a gyomorpanaszokat, és az arcon lévő bőrtüneteket is. Ha nincs baktérium, akkor érdemes lenne egy gyomortükrözést csinálni, kivizsgálni a gyomorpanasz okát. A bőrbetegségét rosaceának nevezzük, és örökletes faktorok miatt érbeidegzési zavar talaján bizonyos provokáló faktorok (H.pylori, meleg, fűszeres ételek, kávé, alkohol, napfény) idézik elő a betegséget. A bőrpanaszok miatt keressen fel egy bőrgyógyászati szakrendelést, a nőgyógyászati panaszok miatt pedig nőgyógyászt.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-28 13:25:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy