• Túlzott izzadás ellen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/Doktornő! 24 éves férfi vagyok. Kb. 5 éve szenvedek túlzott izzadásban. Sajnos időjárástól függetlenül állandóan egyfajta "hőhullámiam" vannak. Egyszóval állandóan azt érzem, hogy melegem van. A hátamon is pattanások jelentek meg kb. akkor amikor az izzadás elkezdődött. Ezzel jártam is bőrgyógyászhoz. Kaptam antibiotikumot, de sajnos nem múltak el tőle a pattanásaim. Igazanádiból erre azért tértem ki, mert gondolom hogy ezek az erős izzadásom miatt nem múlnak el... De visszatérve a fő gondra. Szinte az egész testem erősen izzad. (talpam, kezeim, hátam, a homlokom) Ahogy említettem időjárástól és lelkiállapottól függetlenül jelentkezik nálam. Sajnos stressz helyzetben még jobban izzadok. Alvás után is izzadtan kelek fel (pedig be sem takarózóm….) Pedig akkor elméletileg nem ér semmilyen stressz-hatás. Gondolom a problémám elég összetett. Tudom, hogy Ön sincs könnyű helyzetben most az elemzéssel, de most képzeljen el engem. Sok munkát emiatt nem mertem elvállalni. A barátnőm csak „izzadósügynöknek” hív itthon.  Bár a jó kedvem töretlen és a tenyerem állandóan nedves, de azért szeretnék valamilyen megoldást találni erre a problémára. Eddig nem igazán tudtam erről senkivel beszélni. Pesten kihez tudnék fordulni ezzel a betegséggel? Talán pajzsmirigy betegségem van? Vagy mi okozhat még a hőháztartásomban zavart? Hol lehet ilyen vizsgálatot kérni? Köszönöm! Egy izzadós férfi

        WEBBeteg szakértő válasza a izzadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Teljes testen történő izzadást legtöbbször belszervi betegségek okoznak, mint például pajzsmirigybetegség, fertőző betegségek (pl. TBC), elhízottság, daganatos betegségek (pl. Hodgkin-kór, pheochromocytoma, carcinoid-syndroma), gyógyszerek (pl. szalicilátok), ízületi betegségek (köszvény, polyarthritis). De a fokozott izzadásban szerepet játszhat a dohányzás, a koffein fogyasztás és a stressz is. Mindenképpen keressen fel egy belgyógyászati-endokrinológiai szakrendelést!

          Dr. Bodnár Edina  

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-11 14:15:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A nyáron a korábbi párom jelezte felém, hogy HPV 16-ra pozitív leletet kapott. Habár nekem soha nem volt semmilyen tünetem, de július 25-én én is csináltattam egy laborvizsgálatot, ahol urethra váladékból kimutatták a...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy lassan 10 éve tartó problémával fordulok Önhöz, szemölcs van a mutatóujjam körme alatt. Eleinte még nagyon apró volt, volt kezelve gyógyszertári ecsetelőkkel (szalicilsavas, Wartner termékek, Verrumal),...
        Üdvözlöm, 27 éves férfi vagyok elméletileg egészséges. Pár hónapja minden egyes borotválkozás után ritkul az arcszőrzetem. Előtte hosszú évekig nem volt ilyen jellegű problémám de pár hónap alatt nagyon hiányossá vált. A fejem...
        Tisztelt Doktornő! Kétségbe esésembe írok önnek hátha öntől választ kapok.Problémám szeptember 21 én kezdődött. Figyelmes lettem arra hogy a mellkasomon és a hasamon apró piros pöttyök jelentek meg. A pöttyök nem viszkettek. Ideig...
        Tisztelt Doktornő! Öt hónapos kislány unokám bal arcocskáján születéskor halvány tűzfolt volt látható. Akkor szinte észre sem vettük. Ez a tűzfolt az idő teltével erősödött. Most már erősen piros. Az orvos szerint ez idővel el fog...
        Tisztelt Doktornő! Ezelőtt jó pàr èvvel pàrommal a bőrgyógyászatra kerültünk,mint kiderült szifiliszesek voltunk. Kezeltek minket penicilinnel. A csalàdjàban nincs szifiliszes ès az enyèmben sem. Úgy tudom a rünetek jó pàr hèt múlva...
        Tisztetl DR No :A koromagy fel cm szelessegben kipirosodott a korom also reszenel rettentoen viszket annyira hogy kepes vagyok veresre vakarni a problema tobb labujjon is eszlelheto ! Kerem segitsen gyogyszeres kezelesben !