• Arcbőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! A kérdésem a következő lenne: 24 éves férfi vagyok, vékony testalkatú, sportos, káros szenvedélyektől 100%osan mentes! Van nekem egy olyan problémám, hogy az arcom folyamatosan piros. Ez születésem óta velem van. Normál helyzetben nem olyan vészes/igaz ez elég ritka/, bár akkor is elég erőteljesen piros! Mozgás közben vagy stressze helyzetben nagyon kivörösödik az arcom, a nyakamon szorító érzést érzek, a fejem is fájni kezd, pulzáló érzést érzek a fejemben, sőt van olyan hogy az agyamban érzem az ér lüktetését!/nyilvánvaló hogy ezáltal stresszelek, így fokozódik/ Számomra ez az arc pirosság Nagyon zavaró jelenség/mások számára is/, mivel gátol minden téren, mind munkában, mind Magán életben!!! Mit lehet ez ellen tenni és mitől alakul ki ilyen probléma? Tanácsot kérnék, hogy mivel lehetne enyhíteni esetleg Megszüntetni az ilyen tüneteket. A válaszát előre is nagyon Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a arcpír témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha születés óta megvan a probléma, akkor érbeidegzési zavar okozza a pirosságot. Sajnos az alapprobléma nem fog megszűnni, ezért kerülni kell azokat a helyzeteket, amikor fokozódik a pír, pl. a megerőltető mozgást, kávét, teát, alkoholt, fűszeres ételeket, a napozást. Recept nélkül lehet kapni bőrpír ellenes krémet, pl. Ruboril, Sensibio AR.

          Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-08 20:47:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy