• Hasi daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR! Kb. 2 hónappal ezelőtt napközben egy olyan érzésre lettem figyelmes, mintha a bal medencecsontom mellet, alul a hasamban valami szokatlan dolog lenne. Fájdalmat a hasamból nem érzek, de gyakran oda kell nyúlnom, hogy ez a furcsa érzés eltűnjön.Ezek után próbáltam kitapogatni, mi lehet ott.A bal oldalon a bal medencecsontom szélétől 3 cm-re kezdődően, lefelé, közép irányba mutató kb. 4 cm hosszúságú, 1 cm átmérőjű, orsó alakú keményedést tapintottam ki, az izmok alatt.Ez a képződmény néha egész fölül, szinte a bőr alatt közel kitapintható, máskor mélyebben, talán kicsit puhább állagban de mindig jelen van.Erősebb nyomásra sem fájdalmas.Az emésztésemmel kapcsolatban csak két tünetet figyeltem meg,bár naponta egy székletem van, az azóta olyan laza-idegállapottól függően hasmenésés jellegű, színe az elfogyasztott élelmiszerektől függetlenül világosbarna, vamint étkezés után enyhe bélgázosodást.A körzeti orvos szerint ne aggódjak, ez vagy izom vagy sérv, de teljesen biztos vagyok benne, hogy nem izom, ugyanis nem tudom befeszteni, és a másik oldalamon is vannak izmok, de ehhez hasonló nincs. Rendkívül rosszul viselem ezt az állapotot, más gondolotom nap mint nap nincs is, attól félek, hogy ez egy daganat. Kérem, ha hasonló tünetekkel találkozott már, adjon tanácsot! Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi sérv témában

        Kedves Kérdező!

        A leírt tünetek alapján elsősorban nam hasi daganatra kell gondolni. A házirovosa által véleményezett izomeltérésről sérvről lehet szó. Az, hogy az ellenoldali izomban nem tapint hasonlót nem jelent kizáró okot. Amennyiben végleges biztonságot szeretne keresse fel a területileg illetékes sebészeti szakrendelést, ahol fizikális vizsgálattal meg tudják mondani pontosan kell-e valami miatt aggódnia.

         Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-09 12:30:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?