• Anyajegyek a babán

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/Doktorno! Kisfiam 3 éves és hónapról hónapra újabb és újabb anyajegyek jelennek meg a testén - már megközelítőleg 8-10 kis pötty van rajta. Maguk az anyajegyek nem tűnnek kórosnak (nem fekete, nem kiálló és szabályos formájú - nem tudom, ezek számítanak-e), de azért aggaszt, mert a férjem teste kóros mértékben tele van anyajeggyel, már többet is le kellett szedni melanóma-gyanú miatt. Véleménye szerint érdemes bőrgyógyászhoz vinni a babát kontrollra vagy ne nyugtalankodjunk miatta?

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegyek témában

        Kedves anyuka!

        Az természetes dolog, hogy fokozatosan anyajegyek jelennek meg kisgyermeke bőrén. Ez  a folyamat később lelassul, de akár 30 éves koráig jelentkezhet egy-egy új "pötty". Ezek egy adott emberen is igen különbözőek lehetnek, a kis feketék sokszor veszélyesebbek, mint a nagy előemelkedőek.

        Mindenképpen azt tanácsolom, hogy a fényvédelem legyen nagyon szigorú, az adott anyajegyeket mutassák meg egy bőrgyógyásznak, aki feltehetően egy félévenkénti ellenőrzést fog javasolni.

        Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-24 13:58:18; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy