• Mi az a sipoly?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/nő! Az egész ott kezdődött,hogy egy pár napig kellemetlen szúró érzést éreztem a köldökömben,ha leülte,ha legugoltam,ha gyürődött a hasam.De ez körülbelül 4-5 napig tartott.Majd egy pár nap múlva elkezdett sárgás,ragadós,kellemetlen szagú váladék folyni a köldölömből,ez ment egy hétig,majd tegnap véres váladék jött belőle,megijedtem,felmentem a háziorvosomhoz,ő csak annyit tudott kivülről megállapítani,hogy be van gyulladva,de,hogy mitől nem.Ma voltam hasi ultrahangon és a következőt írták a leletemre: A köldöl mélyén kb.7mm-es,vonalszerű,kissé kanyargós,echoszegény képlet figyelhető meg.Sipoly? Ebből most mire lehet következtetni,mi a teendő ilyenkor?A véres váladékolás most elmúlt,maradt a sárgás! Előlre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a sipoly témában

        Tisztelt Kérdező!

        A sipoly azt jelenti, hogy egy járat van, mely a bőr felszínéről a lágyrészekbe vezet. Ez leggyakoribb a köldök területén, hiszen itt természetes járatok voltak a méhen belüli életben és időnként nem záródnak teljes mértékben. A teendő a köldök tisztítása (nem agresszíven) és szárazon tartása. Keressen fel sebészeti szakrendelést.

         Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-28 17:25:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy