• Bőrprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! A párom 27 éves és kb. egy éve van bőrproblémája, amely csak a homlokán jelentkezik aknék (bár a bőrgyógyászok szerint nem is tipikusan aknék..) formájában. Több bőrgyógyásznál és allergológusnál is járt, de az okot nem tudták kideríteni. Tüneti kezelésként Meromycin oldatot használ. 3-4 hónapja már nincs tünetmentes időszaka, mindig van pár éppen fejlődő és éppen gyógyuló gyulladás a homlokán. Első kérdésem ezzel kapcsolatos, a Meromycin oldatot milyen időtávon át lehet használni? Nincs semmilyen káros mellékhatása? A másik kérdésem, hogy egyéb tünetek kapcsán felvetődött bennünk, hogy talán hormonális zavarok okozzák a panaszokat. Érdemes ezt kivizsgáltatni, és ha igen milyen szakorvost kell felkeresni vele? (bőrgyógyász végezteti el a vérből a hormonvizsgálatot, esetleg endokrinológus?). Ha esetleg más javaslata van amit megvizsgáltathatunk, vagy ami segíthet, azért hálás lennék. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: A. Mónika

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrpanasz témában

        Kedves Mónika!

        Az Ön által leírt bőrtünetek hátterében valóban igen sokféle probléma meghúzódhat a kedves párjánál. Ha valóban vannak hormonális jellegű problémák, amelyeket nem részletezett, ezirányba mindenképpen ki kell vizsgálni. Legjobb ha urológus, andrológus látja el a párját. Az erythromycin tartalmú ecsetelő használható tartósan, de ha nincs hatása felesleges alkalmazni, annál is inkább, mivel rezisztenciát okozhat. A homonális vizsgálat mellett mindenképpen javasolnám a folyamatos bőrgyógyászati gondozást, illetve amennyiben a klinikai kép alapján felmerül, gócvizsgálat is szükséges lehet.

        Dr. Gál Mónika bőrgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-08 16:57:25; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel