• Kérdések HPV fertőzöttséggel kapcsolatban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A nyáron a korábbi párom jelezte felém, hogy HPV 16-ra pozitív leletet kapott. Habár nekem soha nem volt semmilyen tünetem, de július 25-én én is csináltattam egy laborvizsgálatot, ahol urethra váladékból kimutatták a fertőzöttséget, de a 6-os és 11-es típusokra. Ez első kérdésem, hogy van -e valami magyarázat az eltérő típusokra. Lehetséges, hogy ezeket nem egymástól szereztük? Több mint egy évig voltunk együtt és ez alatt (és azóta sem) nem volt mással szexuális kapcsolatunk. A kapcsolat ideje alatt megszakítással és óvszerrel védekeztünk. Most újra egy kapcsolat kezdetén vagyok, de még nem voltunk együtt. Az új páromnak nem szeretnék semmit sem továbbadni, ezért a második kérdésem, hogy mit tudok tenni ennek érdekében? Csináltassak újabb laborvizsgálatot? Köszönöm válaszait.

        Dr. Bodnár Edina válasza a HPV témában

        A HPV évekig, sokszor 8-10 évig is lappang, ezért valószínű hogy korábban szerezték be mindketten ezeket a HPV típusokat. Óvszer használatával megelőzheti a fertőzés átadását.


        Kérdés: 2017. november 05., 09:16; Megválaszolva: 2017. november 05., 16:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy