• Kéz láb száj fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kisfiamnál ma kéz láb száj fertőzés lett diagnosztizálva. Én 20 hetes kismama vagyok . Én vagyok itthon vele és vigyázok rá. Kérdésem az lenne, hogy mennem kellene pár nap múlva genetikai UH ra. Én elkaphatom ez, vagy fertőzhetek úgy, hogy nem tudok róla? Esetleg viseljek gumikesztyűt vagy maszkot. Vagy feleslegesen aggódom? Köszönöm

        Dr. Bodnár Edina válasza a kéz-láb-száj betegség témában

        A kéz-láb-száj betegséget a Coxsackie-vírus okozza, és kontakt úton, tehát orr-és torokváladékkal, nyállal, hólyagbennékkel, széklettel, illetve cseppfertőzéssel (köhögés útján) is terjed, ezért érdemes gumikesztű és maszk viselése. A betegség lappangási ideje 3-6 nap, ezalatt tünetmentesen is fertőzhet az ember.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász szakorvos

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2017. szeptember 25., 19:02; Megválaszolva: 2017. október 01., 14:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: