• Hólyagos bőrkiütések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Már gyermekkorom óta küzdök ezzel a problémával. Rendszertelen időközönként / Fél évente, évente, két évente/ megjelennek ezek a kiütések bizonyos testrészeimen.. Valamikor csak a karomon, vagy a lábamon vagy csak a hasamon. Átalában 5,6 db, elöször csak egy kis piros folt látszik, ami erősen viszket és egy nap alatt felhólyagosodik és bedagad. Legutóbb két hete jelentkezett, de ennyire még soha nem volt súlyos. Majdnem két héten keresztül jöttek ki újak és legalább 30 db volt. Akárhány orvosnál jártam a reakciójuk annyi volt, hogy soha nem láttak ilyet, és csak találgatnak. Most egy doktornő elküldött góc kutatásra ( nőgyógyászat, fogászat, fül orr gégészet, hasi ultrahang, mellkas röntgen, vér vizet vizsgálat, ahol semmilyen eltéréseket nem találtak./ Említettem a doktornőnek, hogy a székletem rendszertelen, és az állaga sem megfelelő, olykor nyálkás, nem lehetséges e hogy a beleim, gyomromban van gyulladás, de már olyanokat is olvastam az interneten elkeseredésemben hogy paraziták is okozhatnak ilyen tüneteket, de annyi volt a válasza, hogy nem akar tükrözésre küldeni. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi okozhatja, mivel tudnám megelőzni hogy előjöjjenek, és aggaszt hogy az orvosok sem tudnak segíteni. Kérem szíves segítségét, tanácsait, hogy esetleg milyen területen folytassuk tovább a vizsgálatokat, mert félek hogy egyre súlyosabb lesz.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Hólyagos tünet témában

        Nagy a valószínűsége, hogy autoimmun hólyagos bőrbetegsége van. Mindenképpen szövettani vizsgálat szükséges a tünetekből, mert csak így lehet diagnosztizàlni a betegséget. A legjobb ha az Önhöz legközelebbi egyetemi Bőrgyógyászati Klinikán vizsgáltatja ki magát. A góckutatás végeztesse el, és ha vannak székletproblémái, keressen fel személyesen gastroenterológus szakembert.


        Kérdés: 2017. augusztus 29., 08:29; Megválaszolva: 2017. szeptember 10., 15:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: