• viszkető vörös foltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Nemrégiben próbálkoztam először lábgyantázással, ami közben több helyen is irritálódott a bőröm. Néhány nappal ezt követően több helyen is apró vörös viszkető, szimmetrikus kör alakú foltok jelentek meg a bőrömön, amelyek azóta egyre csak nőnek. A foltok helyén a bőröm melegebb, mint a testem többi részén, hámlanak és meg is vannak duzzadva. Tegnap óta már apró váladékozó dudorok is megjelentek rajtuk. Ekcémára illetve szeborreára való kenőccsel kentem őket, de nem segítettek, azt megelőzően pedig, mikor még azt hittem, hogy egyszerú sebek, sebfertőtlenítővel és sebgyógyító krémmel kentem. Már több, mint egy hónapja fennáll a helyzet és egyre rosszabb lesz, bőrgyógyászhoz pedig csak október végére kaptam időpontot. Mellékelek egy képet is, hátha látott már ilyet vagy ehhez hasonlót a doktornő. Kérem, amennyiben tud, ajánljon valamilyen kenőcsöt vagy gyógyszert a probléma kezelésére. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Gyantázás témában

        Leginkább ún. mikrobiális ekzémának tűnik, ami kórokozó által beindított allergiás reakció. Antihisztamin (pl. Cetirizin/Xyzal/Aerius) tabletta mellett lokálisan Fucicort kenőcsöt javaslok. Amennyiben így sem javulna a bőr állapota, akkor antibiotikum tabletta szedése is szóba jön. Amíg helyre nem jön a lába, addig semmivel se szőrtelenítse, nehogy tovább terjedjen a gyulladás.


        Kérdés: 2017. augusztus 28., 19:19; Megválaszolva: 2017. szeptember 10., 15:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: