• Milyen csípésről lehet szó? 2. fotóval

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A Korábban feltett kérdéshez alább küldöm a kérdés elküldésekor valamilyen technikai hibából kézbesítésre nem került fotót. Kérem a fotót is figyelembe véve szíveskedjék közölni a diagnózist vagy a válasz megerősítését. Tájékoztatásul közlöm, hogy időközben eljutottam a körzeti orvoshoz, szerinte nem Lyme kór. A korábban feltett kérdésem és a válasz: Kb. 2-3 hete egy csípés nyomát találtam a jobb térdhajlatomban. Kiterjedtségre és "domborzatilag" úgy nézett ki, mintha három szúnyogcsípés egybefolyva jelent volna meg a megadott helyen. Volt egy nagyobb kiemelkedés (csúcs) és talán két kisebb, és ugyanolyan pirosas és duzzadt volt, mint egy szúnyogcsípés, csak az egyik duzzanat nagyobb volt a szokásos szúnyogcsípéseknél. Meglehetősen látványos volt, de nem vettem volna észre a térdhajlatomban, ha kifejezetten nem nézek oda, mert se nem fájt, se nem viszketett, csak látványos volt. Jelenleg is látható, mostani formája szerint kiterjedtebb, amőba- vagy ovális-szerű és a körvonal piros, belül kifehérededettnek tűnik (bár néha mintha piros lenne belül is), és kb. 17 cm átmérőjű. Kullancsot nem találtam magamon soha, de aggaszt, hogy esetleg Lyme-fertőzésről van szó. Egyébként más tünetem, panaszom nincs, csak a csípés körvonala nem akar eltűnni... Fotó csatolva a csípés 2-3 hetes állapotáról, a kezdődő stádiumról sajnos nincs fotóm, de az biztos, hogy nem kokárdaszerű volt, hanem egybefüggően piros, most pedig ez a körvonal piros, belül kifehéredett állapottal találkoztam. Dr. Bodnár Edina válasza a piros körvonal témában Sajnos képet nem kaptam, de a leírás alapján a Lyme-kór a legvalószínűbb. Keressen fel személyesen bőrgyógyászt vagy infektológust a mielőbbi antibiotikum terápia elindítása céljából.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Lyme-kór témában

        A kép nem teljesen típusos a Lyme-kórra, de a lefolyás mellette szól. A csipéstől számított 6 hét múlva vetessen egy Lyme-szerológiát, hogy teljesen kizárható legyen a betegség. Addig kenje olajos rázókeverékkel, és ne szedjen antibiotikumot.


        Kérdés: 2017. augusztus 27., 08:37; Megválaszolva: 2017. szeptember 10., 15:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy