• Miért ázik ki hamar a bőröm?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Néhány napja vettem észre, hogy a kezemen az ujjaim nagyon szárazak, az ujjbegyek vége ki is van fehéredve egy picit, és ha víz éri a kezemet, akkor kb. 1 perc alatt kiázik a bőröm, ami eléggé kellemetlen. Ilyen problémám korábban nem volt, a bőröm kiázott, de csak akkor, ha nagyon sokáig voltam vízben. Most viszont egy kézmosás is elég és már ráncosak az ujjaim. Pár nappal ezelőtt körömgomba kezelés részeként cipőimet fertőtlenítettem formaldehidet tartalmazó készítménnyel. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem húztam gumikesztyűt, így a kezemre is került a szerből. Nem csípte, különösebb irritációt nem okozott, viszont azóta tűnt fel ez a bőrszárazság is. Lehetséges, hogy ettől lett ilyen a bőröm? Mivel tudnám ezt a problémát megszüntetni? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Gergely Judit

        Dr. Bodnár Edina válasza a Formalin témában

        Igen, a formaldehid okozza a tünetet. Le fog hámlani az érintett terület, és utána már egészséges bôr fog nőni. Ez 2-3 hétig is eltarthat. Addig is naponta kenje be ureat tartalmazó kézkrémmel a kezeit.


        Kérdés: 2017. augusztus 25., 22:13; Megválaszolva: 2017. augusztus 26., 23:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: