• Sarok repedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Évek óta sarok repedésem van. Nagyon csúnya. Hiába csinálom meg minden héten, újra előjön. Sokszor kireped. Már scholl sarokreszelőt is vettem, de az sem segít. Kérem szíveskedjen nekem megírni, hogy mit tegyek a lábammal. Azt hallottam, hogy ha baba testápolóval bekenem és betekerem egy alufóliával, akkor segíteni fog. igaz ez? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Szilágyi Katalin

        Dr. Bodnár Edina válasza a sarokrepedés témában

        Kedves Szilágyi Katalin! A sarokrepedezéshez az érszűkület és a cukorbetegség is hozzájárul, de a reszelés is sokat ront rajta. Ureás vagy legalább 20%-os szaliciles kenőccsel kenje be a sarkát estére és folpackkal tekerje be, hogy a krém jobban hasson, majd reggel áztassa a lábát és az elhalt hámsejteket törölközővel törölje le. Reggel Travocort krémmel kenje be, hogy az esetleges gombás fertőzést és gyulladást megszűntesse.


        Kérdés: 2017. augusztus 15., 15:02; Megválaszolva: 2017. augusztus 23., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy