• Alkalmi partner herpeszes.. mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! 20 éves férfi vagyok. Egy alkalmi partnerem (férfi..) mai nap a következőt írta nekem. " Szia! Menj el dokihoz, van egy kis herpeszed. Az utóbbi három hétben csak veled voltam és tele van az arcom herpesszel." Emlékezetem szerint utoljára herpeszem a téli időszakban volt ( gondolom immunrendszeri legyengülés miatt). Az együttlét múlthét szerdán volt, most kedd van.. és állítólag tőlem kapta el ezeket a herpeszeket. Miközben én tél óta nem tapasztaltam a tüneteket. (Akkor is az ajkamon volt.) Van esélye, hogy tényleg tőlem kapta el? Lehetséges, hogy nem tőlem kapta el, viszont hamarosan nálam is jelentkezni fognak a tünetek? Hasonló herpeszeknek van más egészségügyi kockázata? Mit javasol mit tegyek most? A munkám megköveteli az igényes megjelenést, ezért ha lehetséges megpróbálnám megelőzni a herpeszek megjelenését. Tisztelettel: MM.

        Dr. Bodnár Edina válasza a herpesz témában

        Ha Önnek tél óta nem volt herpesze, akkor nem valószínű, hogy Öntől kapta el, feltéve hogy herpesze van a partnerének. Lehetséges hogy övsömör, ami a bárányhimlő reaktivációja. Valószínű hogy Önnél nem fognak tünetek jelentkezni.


        Kérdés: 2017. augusztus 08., 18:45; Megválaszolva: 2017. augusztus 16., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: