• Melanoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A tavalyi évben kivettek az alkaromból efy melanoma szerű anyajegyet aminek barnás felszîne volr. Az alâbbi laborleletet kaptam és azt szeretném kérdezni hogy ezzel napra memmyire merészkedhetek és hogyan és mire kell vigyáznom. Az orvos fél éves ellenőrzést írt elő, egy már volt de csak szemrevételezés nem tudom az ilyenkor elég-e. Diagnózis: Súlyos fokú atypiát mutató lentiginosus junctionalis naevus, kiterjedt regresszióval. Jelen életciklusban a dermis állómányában melnocytás elváltozás nem azonosíthatô. A legközelebbi eső laterális sebészi szél 5 mm-re található. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrelváltozás témában

        Félévenként ellenőrzés elegendő, de ha bármilyen elváltozást észlel magán, azonnal orvoshoz kell fordulni. A napégést, illetve reggel 10 ès délután 3 óra között a napon való tartózkodást kerülje. Használjon 50+ UVA és UVB tartományban is védő fényvédő krémet, de azzal se tartózkodjon egyfolytában sokat a napon, illetve 2 óránként kenje újra.


        Kérdés: 2017. július 28., 21:43; Megválaszolva: 2017. augusztus 10., 15:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: