• piros foltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A párom (férfi, 33) panaszával fordulnék Önhöz. Tegnap reggel a péniszén (a makk környékén) apró, piros, fájdalommentes kiütések jelentek meg. Sajnos éppen külföldi nyaralás előtt állunk, így sürgős lenne orvosi ellátáshoz jutnia, de tekintve, hogy nem sürgős eset, és csak munkaidő után tudnánk orvoshoz menni, sehol nem fogadják, a magánrendelések pedig beteltek abban a pár napban, amíg még itthon vagyunk, ezért próbálunk ilyen úton is gyorssegélyhez jutni (nem helyettesítve a szakrendelést). Az elmúlt pár napban a Balatonon nyaraltunk, és egy gyermektábor területén volt a szállásunk, így előfordulhat, hogy ott szedett össze valamilyen fertőzést. Rajtam egyelőre nem jelentek meg a tünetek. Az lenne a kérdés, hogy milyen eredetű problémáról, fertőzésről lehet szó? Van-e olyan vény nélkül beszerezhető kenőcs, gyógyszer, ami általában segíthet a panasz megszüntetésében addig is, amíg nem látja orvos? Illetve tud-e olyan szakrendelést javasolni, ahol van esély arra, hogy még a napokban fogadják őt? ( Talán fontos lehet, hogy mostanában a sok munka - irodai/szellemi - miatt nagyon fáradt, és gyengébb, mint általában. Néhány nappal ezelőtt a szájában is megjelent két apró pont, amit akkor aftának gondoltunk, de a tegnapi foltok miatt már elbizonytalanodtunk. Ugyanakkor a szájban lévő kiütéseket egy egyszerű fertőtlenítő öblögetés kezelte, már múlóban vannak). A választ előre is köszönöm. Tisztelettel, W3Z6

        Dr. Bodnár Edina válasza a piros foltok témában

        Valószínű, hogy gombás fertőzés okozza a problémát. Kezeljék Canesten krémmel.


        Kérdés: 2017. július 26., 16:05; Megválaszolva: 2017. augusztus 10., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: