• bíztosan kijön a herpesz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Két nappal ezelőtt, véletlenül ittam egy herpeszes barátom (herpeszének "utolsó stádiumában" volt) flakonos műanyag palackjából. Ahogy azonban ittam egy kortyot, egyből realizálódott bennem a helyzet, és elvettem a palackot a számtól. (a számban lévő nyálat kiköptem, és azonnal kézzel megtöröltem a számat, habár gondolom ezek nem segítenek sokat). Azóta eltelt két napban semmi féle herpeszre utaló jelet nem tapasztaltam. Ezelőtt még sohasem voltam herpeszes, kérdésem tehát az lenne, mekkora eséllyel kaptam el így, illetve ha már a vírus bennem volt csak eddig nem jött elő, lehet-e ez a kiváltó ok a megjelenésére. Barátnőmnek elmondtam, mi történt, de mivel nem volt tünet nem tartottunk "csókszünetet", és neki sincsen semmi problémája azóta sem (ő sem volt soha herpeszes) .Lehet, hogy csak lappang, és nem jön ki egyből? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Herpesz témában

        Valószínű hogy nem kapta el a fertőzést, de a vírus tünetmentesen is lappanghat a szervezetben.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász szakorvos

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2017. július 23., 03:49; Megválaszolva: 2017. augusztus 10., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár óra leforgása alatt kinőtt valami 3-4 mm nagyságú hólyag formátumú valami az alsó ajkamon középen... amiben apró ajakszínű hólyagocskák vannak, ez a hólyag feszül fáj, de nincs semmilyen égő, viszkető...