• Mik a további teendők?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ijesztő méretű területet érintő ekcémám van, kizárólag a lábamon, a combomon és a lábszáramon egyaránt. Először csak a jobb lábamon jelentkezett, kis területen, és mivel kiskoromban volt már ekcémám a karjaim hajlatában, illetve a szemhéjam környékén és felismertem, hogy mi a probléma, be is kentem Diprosalic krémmel,amit még régebben ajánlott a háziorvosunk. Az ekcéma mérséklődött egy időre, majd még nagyobb területen jelentkezett, úgyhogy a patikus tanácsára, aki rosszallotta a "durván szteroidos" Diprosalicot, Bepanthennel kentem napokig, az nem sokat ért... Végül elmentem bőrgyógyászatra, megerősítették, hogy ekcémám van, felírtak egy kikeverendő krémet, ami most viszonylag gyorsan enyhíti a tüneteket, kevésbé látható tőle az ekcéma, vagy kis időre el is múlik, de aztán újra és újra jelentkezik, és szépen lassan egyre nagyobb területen. Most már a bal lábam is tele van vele, nem viszket és messziről, szabad szemmel alig látszik,inkább úgy néz ki, mintha durván ki lenne száradva a lábam vagy mint a rinocérosz bőre, de közelebbről nem túl esztétikus, főleg mostanában, már pigmentációs eltéréseket is látok, és mivel kis körökből álló szigeteket alkotnak ezek a foltok a combomon, messziről narancsbőr hatását keltik, ami elég érzékenyen érinti 22 éves női lelkemet és egómat. Itt a környéken reménytelen, hogy bárki komolyan vegye a problémámat, órákat kell sorban állni egy diagnózisért, meg egy receptért, egyéb információkat/tanácsokat úgy kell kikönyörögni az orvosokból, már ha olyan az orvos és nem zavar el, nekem meg nincs végtelen mennyiségű szabadságom/szabadidőm, illetve türelmem sem, hogy fél napokat töltsek az esztékában a szűnni nem akaró panaszaimmal. Szeretnék tanácsot kérni, hova forduljak/mivel kezeljem/mit kerüljek el/bármi... Azt már megfigyeltem, illetve mondták is, hogy a szőrtelenítés - amit én borotvával végzek - nem tesz jót neki. Egy időre abbahagytam a szőrtelenítést, hátha elmúlik, de nem múlt el, meg hát nem tartom egy frappáns hosszútávú megoldásnak a bundanövesztést, főleg így a nyári kánikulában. A gyantát sem bírja a lábam, az epilátort sem. Kipróbáltam a szőrtelenítő krémet, amivel csak annyi probléma van, hogy nem szőrtelenít, továbbá szintén fokozza az ekcémás panaszaimat. Kérem mondjon nekem bármit, ami segítségemre lehet... Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a ekcéma témában

        Kiszáradásos ekzéma vagy ichtiosis okoz ilyen tüneteket. Ureás testápolót használjon minden nap naponta többször, és naponta egyszer steroid tartalmú kevert kenőcsöt. Érdemes lenne személyesen felkeresnie bőrgyógyászati allergológia szakrendelést, ahol kiderülhet a panaszokat kiváltó tényező.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász szakorvos

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2017. július 18., 13:31; Megválaszolva: 2017. augusztus 10., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: