• HPV szemölcsök elmúlása után óvszer nélkül biztonságos a szex?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Hpv szemölcseim voltak a péniszem nagyjából 1 hónapig ezt kezeltettem és úgy 3 hete teljesen eltűntek.A kérdésem az lenne hogy óvszer nélkül biztonságos a szex?Az orvosom azt mondta hogy ha eltűnik az összes szemölcs akkor már óvszer nélkül is lehet szexelni mert úgy mondta hogy betokozodnak és minimális az esély rá hogy átadom valakinek,de még se nyugtatott meg mert a neten sok helyen azt olvastam hogy még így is fertőz hogy nincs szemölcs. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a hpv témában

        Sajnos nem tudom megerősíteni, hogy 100%-ban biztonságos az óvszer nélküli szex, mert a bőr basalis sejtjeiben évekig ott lehetnek még a vírusok. Én inkább a biztonságra törekednék, és óvszert használnék.


        Kérdés: 2017. július 11., 14:06; Megválaszolva: 2017. július 15., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Már gyermekkorom óta küzdök ezzel a problémával. Rendszertelen időközönként / Fél évente, évente, két évente/ megjelennek ezek a kiütések bizonyos testrészeimen.. Valamikor csak a karomon, vagy a lábamon vagy csak a...
        Tisztelt doktornő! Nemrégiben próbálkoztam először lábgyantázással, ami közben több helyen is irritálódott a bőröm. Néhány nappal ezt követően több helyen is apró vörös viszkető, szimmetrikus kör alakú foltok jelentek meg a...
        A Korábban feltett kérdéshez alább küldöm a kérdés elküldésekor valamilyen technikai hibából kézbesítésre nem került fotót. Kérem a fotót is figyelembe véve szíveskedjék közölni a diagnózist vagy a válasz megerősítését....
        Tisztelt Doktornő! Néhány napja vettem észre, hogy a kezemen az ujjaim nagyon szárazak, az ujjbegyek vége ki is van fehéredve egy picit, és ha víz éri a kezemet, akkor kb. 1 perc alatt kiázik a bőröm, ami eléggé kellemetlen. Ilyen problémám...
        Kedves Doktornő! Kb. 3 éve fennálló problémám az orrom tövében ez a piros, olykor száraz és viszkető valami. A csatolt képen ez a szép állapota, kezeltem már rengeteg féle krémmel, egytől sem múlt el. Jelenleg ezt a "szép állapotot" a...