• Fáradékonyság,visszatérő bőrkiütések,állandó viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő! Problémám 2016.szeptemberében kezdődött,mégpedig úgy hogy eleinte mindig azt hittem megcsípett valami,hiszen nagyon viszketett,s később nagy és csúnya seb alakult ki ebből,ami nagyon nehezen gyógyul minimum 1 hónap,de miután szépen eltűnik a seb még utána is nagyon hosszú időn keresztül viszket,akár két hónapig is.Konkrét problémám a fáradékonyság,állandó hőemelkedés,étvágytalanság miatt fordultam házi orvosomhoz novemberben,jó pár antibiotikumos kezelésen túl vagyok,miután a vérvétel,ultrahang,röntgen,fül-orr-gégészet,fogászat alapján is minden rendben volt,házi orvosom elküldött belgyógyászhoz,aki a mikrobiológiai laborba küldött eredmény alapján kezelt,itt mycoplasma pneumonaiae-t állapítottak meg,több antibiotikumot kaptam,a hőemelkedés,fáradékonyság,stb.részben meg is szűnt,mondhatni tünetmentessé váltam,belgyógyászommal is megosztottam az állandósult"kiütéseket"azt felelete,hogy ez mind az antibiotikumok mellékhatása,de panaszaim továbbra is fenn állnak.Több alkalommal voltam bőrgyógyásznál,ahol gombaölő gyógyszert szedtem,különböző krémekkel kentem,köztük szteroidos kenőccsel is,de mind hiba,a doktor nő azt mondta ha ez a gyógyszer sem segít akkor nem gomba,hanem baktérium okozza a problémámat.Két héttel ezelőtt voltam nőgyógyásznál,ott bakteriális gyulladást állapítottak meg.Ezeket azért említem meg hátha esetleg összefüggésben lehet a bőrkiütésekkel!Az elmúlt 10 hónapban ez a 20."kiütésem"és egész egyszerűen el vagyok keseredve,megkeseríti az életem,álmomban is felkelek a viszketésre,és esztétikailag sem szép....bárhova fordulok segítségért zárt ajtókba ütközöm,mindhiába a sok gyógyszer,krém semmi nem segített idáig.Esetleg egy allergia vizsgálat javasolt lehet??Csatolok egy képet,ez a belső combomon lévő "kiütés".Lehet,hogy autoimmun bőrbetegség?Teljesen magam alatt vagyok!Válaszát és segítségét előre is köszönöm!! A.

        Dr. Bodnár Edina válasza a kiütés témában

        Sajnos képet nem kaptam a tünetekről. A leírás alapján érdemes lenne személyesen felkeresni egy bőrgyógyász-allergológust, mert véleményem szerint a legvalószínűbb, hogy a fertőzés okoz ún. csalánkiütéseket.


        Kérdés: 2017. július 04., 17:23; Megválaszolva: 2017. július 15., 16:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A kisfiamnál ma kéz láb száj fertőzés lett diagnosztizálva. Én 20 hetes kismama vagyok . Én vagyok itthon vele és vigyázok rá. Kérdésem az lenne, hogy mennem kellene pár nap múlva genetikai UH ra. Én elkaphatom ez, vagy fertőzhetek úgy,...
        Kedves Doktornő! Kb. 4 éve kezdtem el szedni a Biovanne Plus kapszulát. Néhány hónap után abbahagytam, mivel eltűnt a pattanásaim nagy része. Utána megint elkezdtem szedni, mert megint pattanásos lett a bőröm. Nagyjából egy-másfél éve...
        Tisztelt Doktornő! Másfél hónapja jártam allergiavizsgálaton egy budapesti klinikán, ahol Prick tesztet végeztek. A teszt eredményes lett, allergiát mutatott ki állatszőrökre. A teszten végzett kis vágások hamar begyógyultak, azonban pár...
        Közel 1 éve fennáll a problémám sajnos semmire nem reagál.(gomba ellen ajakirok,tyrosour,stb.)Kérem ha tud segíteni ,hogy mi lehet illetve mit ajál rá ami végre segítene hálás lennék mert már nem bírom.Gondoltam allergia szedek rá allergia...
        Tisztelt Doktornő! 2017.Április közepe óta van a bal lábszáramon ez a folt. Az elején fájt,duzzadt volt,majd kb 1,5 hónap után magától kifakadt. Véres genny jött ki belőle,nem is kevés.Ezután egy nagyon apró de mély lyuk lett rajta ahol...
        Tisztelt Doktornő! Férjemnél februárban melanómát diagnosztizáltak.Csatolmányban elküldöm az utolsó ambuláns lapját, amiben minden le van írva.Áttétet szerencsére nem találtak,Kérdésem, szükség van-e az Intron A injekcióra 1 évig, ami...