• Bőrgyulladás, szepszis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 11 éves korom óta van egy keloidom a mellkasomon. Ezt kb. 4 éve megműtötték, ez által még nagyobb lett. Sokat fájt, de azt mondták fájhat, így nem foglalkoztam vele. Piros folt alakult ki mellette kb 2 éve. Ezzel sem foglalkoztam, hiszen azt mondták nőhet..gondoltam az az. Viszont egy hónapja kértem időpontot bőrgyógyászhoz, hogy mégis csak megnézetem. Ma voltam. Ránézésre megmondta, hogy be van gyulladva. " A dekoltázs közepén egy 2x1,5 cm nagyságú, elődomboró, erythemás, bőrszínű, tömött tapintású heg. A környéke hyperaemiás. Megnézte még az anyajegyeket is. Diagnózis: Festéksejtes naevus k.m.n. Heg-keloid Pyoderma Utána néztem ennek a dolognak és két nagyon ijesztő dolgot találtam. Vérmérgezést okoz a gyulladás, ami nagyon nehezen felismerhető. Nekem már 2 éve be van gyulladva, lehetséges hogy már az van? Honnan fogom megtudni, ha az van? Van esélyem a gyógyulásra? Mennyi ennek az esélye? Baneocin kenőcsöt kaptam, meddig kell ezt kenni? Nagyon félek hogy már vérmérgezésem van és nem is tudok róla... és egyszer csak meghalok miatta. Én nem gondoltam, hogy az be lehet gyulladva, nem tudok megnyugodni, mit csináljak? Köszönöm a válaszát.

        Dr. Bodnár Edina válasza a keloid témában

        Ne aggódjon, a keloidból nem fog vérmérgezést kapni még akkor sem ha gyulladt. A Baneocin kenőccsel 2 hétig kezelje a gyulladt területet. A vérmérgezést nagyon könnyen fel lehet ismerni, mert lázzal, elesett állapottal jár. Sajnos a keloidra őnmagában a műtét nem megoldás, kombinált kezeléssel csökkenthető a lézió nagysága.


        Kérdés: 2017. június 15., 16:30; Megválaszolva: 2017. június 28., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: