• Mi a megoldás korpás szeborreás bőrre felnőtt korban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Már 11 éves korom óta szenvedtem a pattanásoktól. 16 évesen rosszabbodott a helyzet, amikor az orvos ún. acne conglobatát diagnosztizált, ami a homlokom területét érintette. Először antibiotikumot szedtem, de mivel sajnos nem hatott, Roaccutan kezelést kaptam, melyet több mint egy évig szedtem. Szedése alatt a bőröm nagyon szép volt, szinte baba bőr, majd miután abbahagytam, kezdtek visszatérni a pattanások. Most már ott tartok, hogy a bőröm tele van mitesszerekkel, néhol apró pattanásokkal, az arcomon és a homlokomon is látszanak a kis pattanások. Már nincs olyan területe az arcomnak ahol ne lennének....Emellett hámlik is, a kozmetikusom szerint kopás-szeborreás a bőrtípusom. Sokszor mondták, hogy ezek a problémák a tinédzserkor után elmúlnak, de sajnos nekem a túlzott faggyútermelés csak fokozódott, és a mitesszerek kiterjedtek az egész arcomra, néhol begyulladnak és utána egy hétig csúnya sebes, és most is foltos az állam és az arcom környékén, ahol látszik még a helyük. Arclemosáshoz teafa szappant használok, egy héten párszor arcradírt, és La Roche Posay termékeket. Gyógyszertárban Alksebor kenőcsöt kaptam, nemrég óta használom, de még nem látok változást. Nem tudom, hogy mit csinálok rosszul, szeretném megkérdezni, hogy Ön mit tanácsol, mi a teendő. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Akne témában

        Nappalra a Skinoren krémet, estére a Differin gélt javaslom. Amíg a bőre megszokja a Differin gélt (3-4 hét), addig a Skinorent ne használja, mert csípni fog. Az étkezésben kerülje a zsíros, olajos dolgokat és a tejtermékeket.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász szakorvos

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2017. június 04., 13:06; Megválaszolva: 2017. június 23., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár óra leforgása alatt kinőtt valami 3-4 mm nagyságú hólyag formátumú valami az alsó ajkamon középen... amiben apró ajakszínű hólyagocskák vannak, ez a hólyag feszül fáj, de nincs semmilyen égő, viszkető...