• Érzékeny makk

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász! Érintésre érzékeny a péniszem makkja. Nem tudnám megmondani, hogy ez mindig így volt-e vagy csak kialakult, de az biztos, hogy gyerekkoromban le volt tapadva a fitymám amit akkor spray-s érzéstelenítéssel egy nem hegyes szondával feloldottak, körülbelül 7 éves lehettem, vagyis 7 éves koromig valószínűleg nem érintkezett a külvilággal a makkom. Jártam urológus szakrendelésen ahol megállapították, hogy minden rendben van a péniszemmel, illetve a prosztatámmal is. Az urológus azt mondta, hogy talán egy kicsit rövidebb a fitymafékem mint amilyennek lennie kellene és talán egy kis fitymaszűkületem is van, de ezek az eltérések annyira minimálisak, hogy nem látja szükségét sebészeti beavatkozásnak. A vizsgálat olyan kellemetlen volt, hogy akkor, ott a rendelésen kérdések fel se merültek bennem. Ön szerint mit tegyek a továbbiakban? Milyen probléma állhat a háttérben? Forduljak bőrgyógyászhoz vagy parazitológushoz? Az urológus férfi volt, elmertem menni hozzá, de az itteni bőrgyógyász az nő és nem tudom rávenni magam, hogy elmenjek hozzá. Lehetséges hámsérülés a makkon vagy lehetséges, hogy önkielégítés során a fitymafékem a feszességtől kissé berepedezik és ez okozná az érzékenységet? Netán a szűkebb fityma okozná a problémát? Ha nem végzek önkielégítést, akkor is érzékeny a makkom és változó mikor milyen intenzitású az érzékenység, ami olykor akár fájdalmas is. Naponta fürdök és mindig teljesen hátrahúzom a fitymát és a fürdővízben az ujjaimmal átdörzsölöm a makkot. Kellemetlen érzés az átdörzsölés, de a víz elviselhetővé teszi. Nemi életet nem élek és a probléma miatt eddig nem is éltem még. A makknak nem tudom mennyire kellene nedvesnek lennie nemi izgalom nélkül, de az enyém száraz, de nem annyira, hogy berepedezne rajta a bőr, tehát szerintem ez is normális. A péniszemen semmi különöset nem látok, egyedül annyit, hogy a péniszem alján, vagyis amikor a fityma beborítja a makkot, akkor a fitymaféktől a péniszem töve felé egy vörös csík látszik. Ha jól tudom ez is mindig ilyen volt. Ez esetleg jelenthet valamit? Összességében a leírtak alapján mi a véleménye, mit tanácsolna? Ne haragudjon, hogy idejét raboltam ezzel a hosszú leírással, de nagyon szeretném már megoldani ezt a problémát. A probléma jelentős hatással van a kialakult rossz életminőségemre. Válaszát előre is köszönöm. További jó munkát és szép napot kívánok!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Makk témában

        Valószínű, hogy mindazon okok összessége okozza a problémát, amit felsorolt. A szűkebb fityma miatt kialakulhat leginkább gombás fertőzés a makkon, ami ilyen panaszokat okoz. Próbálja Canesten krémmel kezelni.


        Kérdés: 2017. május 21., 12:14; Megválaszolva: 2017. május 23., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A kisfiamnál ma kéz láb száj fertőzés lett diagnosztizálva. Én 20 hetes kismama vagyok . Én vagyok itthon vele és vigyázok rá. Kérdésem az lenne, hogy mennem kellene pár nap múlva genetikai UH ra. Én elkaphatom ez, vagy fertőzhetek úgy,...
        Kedves Doktornő! Kb. 4 éve kezdtem el szedni a Biovanne Plus kapszulát. Néhány hónap után abbahagytam, mivel eltűnt a pattanásaim nagy része. Utána megint elkezdtem szedni, mert megint pattanásos lett a bőröm. Nagyjából egy-másfél éve...
        Tisztelt Doktornő! Másfél hónapja jártam allergiavizsgálaton egy budapesti klinikán, ahol Prick tesztet végeztek. A teszt eredményes lett, allergiát mutatott ki állatszőrökre. A teszten végzett kis vágások hamar begyógyultak, azonban pár...
        Közel 1 éve fennáll a problémám sajnos semmire nem reagál.(gomba ellen ajakirok,tyrosour,stb.)Kérem ha tud segíteni ,hogy mi lehet illetve mit ajál rá ami végre segítene hálás lennék mert már nem bírom.Gondoltam allergia szedek rá allergia...
        Tisztelt Doktornő! 2017.Április közepe óta van a bal lábszáramon ez a folt. Az elején fájt,duzzadt volt,majd kb 1,5 hónap után magától kifakadt. Véres genny jött ki belőle,nem is kevés.Ezután egy nagyon apró de mély lyuk lett rajta ahol...
        Tisztelt Doktornő! Férjemnél februárban melanómát diagnosztizáltak.Csatolmányban elküldöm az utolsó ambuláns lapját, amiben minden le van írva.Áttétet szerencsére nem találtak,Kérdésem, szükség van-e az Intron A injekcióra 1 évig, ami...