• Viszkető pénisz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Az első kérdésem gyökere még évekkel ezelőttre nyúlik vissza. Szóval kb. 10 éve a péniszemen a makkom alatt apró, fehér pöttyök jelentek meg. Viszonylag sokat tépelődtem, hogy menjek-e orvoshoz vagy sem, de végül más okból kifolyólag látta orvos és nem fűzött hozzá semmi kommentárt. Ezek után azt gondolom, hogy ezek teljesen "normális" zsírcsomók/mirigyek. Az oka amiért írok kb. egy hete kezdődött, amikor a péniszemen a fityma bőr része el kezdett viszketni. Semmilyen komolyabb elváltozást nem találtam azonkívül, hogy a makkom alsó pereme egy kicsit piros lett. a viszketés sem eget verő, de napi 5-10 alkalommal enyhén megvakarom/dörzsölöm. Viszont a mai napon, fürdés közben észrevettem, hogy már a fitymán és a makkon is láthatóak ezek a fehér pöttyök. Fürdés közben az az ötletem támadt, hogy a Nizoral sampon habjával bekentem, mert amikor napallergiám/gombám volt akkor a bőrgyógyász ezt az eljárást tanácsolta. Sajnos tanácstalan vagyok, mert: -házasságban élek és a feleségem elég féltékeny típus. (A nemi érintkezést még kb. egy hétig el tudom hárítani, de félek, hogy ez ennél komolyabb dolog. /Kicsit hipochonder tudok lenni, ha fertőző betegségekről van szó/) -a munkám miatt (reggel korán utazom vidékre és késő este érek csak haza) mostanában nem nagyon lesz lehetőségem szakorvoshoz fordulni. Illetve ha már írok akkor a lábamon lévő körmök miatt is írnék. Évekig fociztam és a csukától rendszeresen bevérzett a nagylábujjam . Mivel a köröm növésével együtt lenőtt így nem is foglalkoztam különösebben vele, a labdarúgás velejárójának gondoltam. Most már jó pár éve nem focizok, de a körmöm nem akar javulni (gondolom az sem segít, hogy napi 10-12 órát vagyok munkavédelmi bakancsban) és egyre inkább azt gondolom, hogy ez már inkább gombás megbetegedés lehet. A feleségem piszkál is miatt, hogy menjek el orvoshoz, de sajnos a több órás sorban állás miatt nem vitt rá a lélek. Szóval ha tudna rá ajánlani valami krémet akkor azt örömmel venném. Segítségét előre is köszönöm szépen! Gergő

        Dr. Bodnár Edina válasza a Gomba témában

        Valószínű, hogy a nemi szerven lévő tünetek csak mirigytágulatok, esetleg egy kis gombás fertőzés színezheti a képet. Próbálja meg Canesten krémmel kezelni. A körömtünetek a mechanikai traumáktól alakultak ki. Sajnos mechanikai hatásra a köröm megvastagszik és sárgásan elszíneződik. Esetleg érdemes lenne egy gombavizsgálatot végezni, mert a sérült körömöt a gombák is könnyebben megfertőzik.


        Kérdés: 2017. május 15., 00:16; Megválaszolva: 2017. május 23., 07:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A kisfiamnál ma kéz láb száj fertőzés lett diagnosztizálva. Én 20 hetes kismama vagyok . Én vagyok itthon vele és vigyázok rá. Kérdésem az lenne, hogy mennem kellene pár nap múlva genetikai UH ra. Én elkaphatom ez, vagy fertőzhetek úgy,...
        Kedves Doktornő! Kb. 4 éve kezdtem el szedni a Biovanne Plus kapszulát. Néhány hónap után abbahagytam, mivel eltűnt a pattanásaim nagy része. Utána megint elkezdtem szedni, mert megint pattanásos lett a bőröm. Nagyjából egy-másfél éve...
        Tisztelt Doktornő! Másfél hónapja jártam allergiavizsgálaton egy budapesti klinikán, ahol Prick tesztet végeztek. A teszt eredményes lett, allergiát mutatott ki állatszőrökre. A teszten végzett kis vágások hamar begyógyultak, azonban pár...
        Közel 1 éve fennáll a problémám sajnos semmire nem reagál.(gomba ellen ajakirok,tyrosour,stb.)Kérem ha tud segíteni ,hogy mi lehet illetve mit ajál rá ami végre segítene hálás lennék mert már nem bírom.Gondoltam allergia szedek rá allergia...
        Tisztelt Doktornő! 2017.Április közepe óta van a bal lábszáramon ez a folt. Az elején fájt,duzzadt volt,majd kb 1,5 hónap után magától kifakadt. Véres genny jött ki belőle,nem is kevés.Ezután egy nagyon apró de mély lyuk lett rajta ahol...
        Tisztelt Doktornő! Férjemnél februárban melanómát diagnosztizáltak.Csatolmányban elküldöm az utolsó ambuláns lapját, amiben minden le van írva.Áttétet szerencsére nem találtak,Kérdésem, szükség van-e az Intron A injekcióra 1 évig, ami...