• bőrkeményedés a talpon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kb. 2 évvel ezelőtt észleltem, hogy mindkettő talpamon nagyon száraz a bőröm, foltokban még szárazabb. Ez a dolog az egész talpamat lefedte. A talpam szélén végig szinte egy vastag "páncél" keletkezett.A bőr nem rózsaszín, inkább sárga. Ezeken a helyeken folyamatosan kireped a lábam, annak ellenére, hogy nap mint nap kenem,és reszelem. Voltam már egy bőrgyógyásznál, de az általa felírt kenőcs sem volt az igazi. Szedtem cinket hosszabb ideig. Járok pedikűröshöz, kentem, maxidermával, körömvirággal, egyéb talppuhító kenőcsökkel. Nem cipőtől van, mert régebben volt olyan bőrkeményedésem, amit az csinált, ez valami más... Nagyon kellemetlen,fájó, kemény, szinte kezelhetetlen. Nem tudom Ön találkozott-e már ilyen esettel, bármit megvennék, csak javulna. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Talp témában

        Talpon lévő bőrmegvastagodást számos ok kiválthatja. Gombás fertőzés, pikkelysömör, de genetikai tényezők, egyes daganatok, mechanikai hatások is. 30%-os szaliciles kenőccsel kellene kezelni, és nem szabad dörzsölni, reszelgetni, mert az tovább súlyosbítja a problémát. A szaliciles krémmmel be kell kenni a talpát, és éjszakára folpackkal betekerni. Időnként meg kell áztatni, és a leváló réteget óvatosan letörölni. Ha így sem javulna, akkor a Neotigason gyógyszer segíthet a problémán. Esetleg keressen fel egy belgyógyászt is.


        Kérdés: 2017. május 14., 14:38; Megválaszolva: 2017. május 23., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: