• Gyulladt pattanás a háton

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 2-3 nappal ezelőtt a hátamon egy pattanás jelent meg. Mivel alapból hajlamos a bőröm erre, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Viszont mivel a lapocka környékén van, ülésnél, fekvésnél folyamatosan érintkezik valamivel, ami gondolom nem tett jót neki, így már nagyjából 3 cm átmérőjűre nőtt, begyulladt, kitüremkedett. Egy kemény csomó tulajdonképpen. A közepe nem fehér, vagy gennyes színű (bár még amikor nem gyulladt be ennyire, az volt), hanem szinte fekete, nagyon sötét vörös, gondolom vér. Ülésnél, fekvésnél, sőt, nagyjából minden olyan mozgásnál fáj, ami érinti a hátat, mivel egy olyan területen van, amin a bőr rendszeresen mozog. gyűrődik. Nagyjából 2 havonta elő szokott jönni egy ilyen a hátamon, ami zavar, mert ilyenkor jó pár napig fáj, és nem nagyon tudok tenni a megelőzése, vagy a gyorsabb gyógyulása érdekében. Most különösen rossz helyen van. Mit lehet tenni? Pár nap múlva valószínűleg el fog múlni, ám meg szeretném tudni az okát, hogy legközelebb ne forduljon elő. Olvastam interneten, hogy esetleg egy vándorló fertőzésről lehet szó, ami mindig ott jön ki, ahol épp tud. Érdemes lenne esetleg bőrgyógyászhoz fordulni? Ha már előjött, mit lehet tenni, mivel lehet enyhíteni? Zyneritet szoktam használni a pattanásokra, valamint különböző arclemosókat, bőrradírt, kénszappant. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Pattanás témában

        Sajnos a pontos okát nem tudom megmondani, hogy miért a háton és miért csak 1-1 faggyúmirigy gyullad be. Ha begyullad, akkor antibiotikumot tartalmazó kenőcsöt kell tenni rá párakötésben, ami segíti, hogy hamarabb kiürüljön. Megelőzésképpen kerülje az olajos, zsíros ételek, illetve a tejtermékek fogyasztását.


        Kérdés: 2017. május 05., 12:05; Megválaszolva: 2017. május 11., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel