• Pattanásszerű kiütések a tarkón, hajas fejbőrön.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Időközönként elég csúnyán kipattog a tarkóm egy része, a hajas fejbőrnél. 2 éve voltam vele bőrgyógyásznál, de mire időpontot kaptam (1 hónap) már el is múltak szinte teljesen, így akkor azt javasolta, hogy váltsak sampont. Ez meg is történt, de 2-3 havonta ugyanúgy előjön a probléma. Használtam már kénes sampont, korpásodás ellenit, zsíros hajra valót. Mindegyiket hosszabb ideig, a hatás miatt, de a probléma mégis előjön. Munkám miatt naponta mosom a hajam, de nem hinném, hogy ez a gond, mert 2 éve más munkahelyem volt, ahol csak heti 2-3 alkalommal mostam, és akkor is volt ilyen probléma. A párnahuzatomat is gyakran cserélem, nem kapargatom a fejbőröm, nem nyúlok hozzá koszos kézzel sem. Volt, hogy azt hittem a hajvágás is befolyásolja, de ha hosszabbra lett hagyva, ugyanúgy megjelentek, 1 hónappal a hajvágás után akár, szóval ezt is kizártam már. Ismert allergiám, ételallergiám nincs. Mi lehet az oka? Lehetséges, hogy az étrend befolyásolja? Illetve amikor kipattog, milyen jellegű kozmetikumot lehet használni a kezelésére? Mert azt olvastam, hogy a hajas fejbőrre nem jók az olyan szerek amik a bőr más részein beválnak, mert még tovább fokozhatják a faggyútermelést, a szárító hatás miatt. ELőre is köszönöm a válaszát, és a segítségét.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Pattanás témában

        A tarkón lévő pattanásokat inkább az ingnyak, kabát, sapka irritációja szokta kiváltani. Dalacin oldatot javaslok ecsetelésre a tünetek esetén. Kerülje az irritáló ruhaneműk viselését.


        Kérdés: 2017. április 30., 15:58; Megválaszolva: 2017. május 11., 17:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: