• Dermatitis cubuti?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász! 1. kérdésem: Mit jelent az, hogy „dermatitis cubuti l.s.”? Esetleg azért nem találok ilyesmit az interneten mert elírás történt az asszisztens részéről? Ha igen, mi lenne ez pontosan? 2. kérdésem: Milyen az a „hyperaemiás” bőr? Mit jelent ez magyarul? 3. kérdésem: Az egészségre mennyire ártalmas az „Ung.Elocom-Batrafen-Hydrophil” kenőcs? 4. kérdésem: A kenőcs szteroid tartalmú? A kenőcs három nap alatt, napi egyszeri használattal teljesen eltüntette a bal könyöktájékomon a már legalább egy éve jelen levő bőrelváltozást – amit más kenőcsökkel hiába kenegettem. Miután eltűntek a kiütések még két napig használtam a kenőcsöt, aztán abbahagytam. Egy hónap elteltével most újra kiütéses lett a bal könyököm. Viszkető, apró kis fehér színű hólyagocskákról van szó amik körül rózsaszínes a bőrfelület. 5. kérdésem: Mitől lehet ez a bőrbetegség, mi okozhatja és mi ez egyáltalán? 6. kérdésem: A jobb karom könyöktájékát ez miért nem érinti vagy a testemen máshol ilyen miért nem jelentkezik? Miért épp a bal könyöktájékon? Van ennek jelentősége? Jelezhet ez valamit? 7. kérdésem: Mit tehetnék egy pontosabb diagnosztizálásért, mik a lehetőségeim? 8. kérdésem: Ha most újra rendbe jönne a kenőccsel, akkor mit tehetnék ellene? Hogyan előzhetném meg a kiújulást? Válaszait előre is köszönöm. További jó munkát és szép napot kívánok!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Dermatitis cubiti témában

        1. könyéktáji bőrgyulladást jelent 2. Piros, vörös bőrt jelent 3. Nem ártalmas 4. Igen, az Elocom steroid 5. Ételallergia, lisztérzékenység szokta legtöbbször okozni a tüneteket 6. Ennek nincs jelentősége 7. Szövettani vizsgálat, ételallergia teszt és glutén-panel 8. Csak akkor tudja megelőzni a tüneteket, ha már tudja, hogy mi váltja ki azokat


        Kérdés: 2017. április 23., 18:12; Megválaszolva: 2017. április 24., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel