• lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Szíveskedjen számunkra érthetővé tenni a leletben foglaltakat!A fiamnak két anyajegyet távolítottak el a has jobb oldaláról, és a bal felkaráról. A leletet csatoltam. Nekem basaliomát távolítottak el, a leletet szintén csatolom. Kérem megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Rózsa

        Dr. Bodnár Edina válasza a Szövettan témában

        Önről basaliomát távolítottak el, ami egy olyan daganat, aminek a kezelése a sebészi eltávolítás. 3 havonta vissza fogják hívni kontrollra, mert az eltávolítás helyén visszanőhet, recidíválhat a folyamat, illetve más helyeken is megjelenhet. A fiának ún. diszplasztikus anyajegyeket távolítottak el, amik jóindulatú anyajegyek voltak, de melyekből később bőrdaganat is kifejlôdhetett volna. A fiának 6 havonta javasolt anyajegyvizsgálatra járnia, és kerülni az UV-sugárzást.


        Kérdés: 2017. április 21., 07:40; Megválaszolva: 2017. április 24., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: