• Kiütések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 2016.augusztus óta piros gyulladt az arcom. Október óta járok bőrgyógyászhoz, Flucinárt, majd egy másik orvos magisztrális ( Advantan, és aluminium tartalmú krémet adott 2hónapon kersztül, amitől az arcom még szárazabb, pirosabb lett. Február elején homeopata orvoshoz mentem, aki diétát javasolt ( tej-tojásmentes, nem ettem olajos magvakat, csokoládét, paradicsomot, citrusféléket,banánt) Méregtelenítő cseppeket kaptam.Március elején a dekoltázsom vörös kiütéses lett, a karomon, kezeimen hólyagos kiütések jelentek meg. Allergológushoz mentem, aki Medrolt írt fel. 4 napig 16mg-ot szedtem, 4napig 8 mg-ot, 13 napig 4mg-ot.03.30. óta szedek 2mg-ot. Ez csütörtökön volt, azóta a nyakamon piros kiütések jelentek meg, ami mára hatalmas foltokká vált. A kezemen, hólyagos kiütések vannak, az arcom ég, az ajkamon is hólyagok láthatók. Felhívtam az allergológust, mit tegyek, azt mondta emeljem a Medrolt 4mg-ra. A háziorvos szerint ( én is úgy gondolom) a Medrol okozhatta a kiütéseket, az allergológus szerint Medrol ilyet nem csinál, és ha nem emelem az adagot, kórházba kerülhetek. Általánosan eddig jól voltam, sportolok, egészségesnek érzem magam. Nem szeretnék a szteroiddal beteggé válni. Az arcom egyre csúnyább, választ senki nem tud adni a kiütésekre, az arcomra nem tudok mit kenni.( Az allergológus C,A E vitamin tartalmú krémet írt, kezdetben jó volt, de megint vörös, és ég. Mit tegyek? Abbahagyhatom a Medrolt? Köszönöm válaszát.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Medrol témában

        Sajnos a steroidokra, így a Medrolra is lehet valaki allergiás. Nem látom a tüneteit, így nem tudom azt mondani, hogy nyugodtan hagyja abban a gyógyszer szedését. Az lenne a legjobb, ha kórházi körülmények között vizsgálnák ki, és ha lehetséges, hagynák el a Medrolt.


        Kérdés: 2017. április 03., 11:38; Megválaszolva: 2017. április 12., 22:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy