• Lehetséges ilyen módon a HPV fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kb. 4 hónappal ezelőtt észleltem végbélnyílás környéki viszketést,amit elkönyveltem annak, hogy a szülés után előjött aranyértől van, valamint a hüvelybemenetnél egy szemölcsszerű kinövést, ami problémát nem okozott, de kb. ezelőtt három héttel, a viszkető helyen apró dudorokat tapasztaltam, valamint a nagyajkak belső oldalán, a belső combrészen, és a csiklóm mellett is, hússzínű, fájdalommentes kinövéseket tapasztalok. A tünetekből és a kinövések jellegéből HPV okozta genitális szemölcsökre gyanakszom, természetesen kértem időpontot nőgyógyásznál, sajnos csak 2 hét múlva mehetek, és a választott orvosnál még sosem jártam, ezért nem szeretnék felkészületlenül menni, a lehetséges kellemetlen kérdésekre, ha lehet szeretnék öntől választ kapni: Monogám kapcsolatban élek(elvileg) hat éve, magamról nyilván tudom, hogy egy partnerrel volt akármilyen jellegű szexuális kapcsolatom, a partnerem állítása szerint ő sem volt mással, tehát a kérdésem az, hogy létezik e, hogy én eddig( tehát 6 éve) csak tünetmentesen hordoztam a vírust, és csak az utóbbi időben jöttek ki a tünetek, valamilyen okból,(uszodába, szaunába nem járunk, tehát az ilyen fertőződés szerintem kizárt) vagy kezeljem fenntartással az állítását. Mindenképpen szeretnék erre választ kapni, már csak azért is, hogy a jövőben semmi egyéb fertőzést sem tőle, hiszen ha ő "hozta" hozhatott még egyebet is. Válaszát előre is kösznöm.

        Dr. Bodnár Edina válasza a HPV témában

        Sajnos még 8 évig is lappanghat a HPV a bőrben, ezért hihet a párjának a monogámiával kapcsolatban. Kezelés céljából mindenképp forduljon nőgyógyászhoz, méhnyakrák szűrés is indokolt!


        Kérdés: 2017. március 31., 22:25; Megválaszolva: 2017. április 12., 22:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy