• pici piros viszkető pöttyök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly nyár végén kezdődött, ez elején azt hittem hogy a meleg miatt jönnek ki rajtam. Pici piros viszkető hólyagocskák, az volt a jellemző hogy nagyon hirtelen kezdett nagyon viszketni ott ahol volt ilyen. Nem bírom elviselni magamon az ilyeneket akaratlanul is lekaparom, és ha lekapartam akkor pattant egyet, utánna piros a böröm körülötte, viszket és nehezen gyógyul.. Már lassan eltelt egy év, és ez a nagyon erős hirtelen viszketés megszünt, mostmár csak simán el kezd viszketni, és nem olyan a hólyag sem mint volt, ugyan akkora kb, de mintha masszivabb lenne, és nem olyan fényes, mintha mélyebben lenne a bőr alatt, nehéz lekaparni, és ha lekaparom akkor nagyon lassan gyógyul, a a hegesedés elég lassu, és mellette néha kilyön egy kettő még, és sokáig megmarad pici hámló pöttynek, az elején az alkaromon voltak de mostmár néha van a hasamon karjaimon, combon térd mellett, és most már az arcomon is. Van olyan is hogy hólyag nélkül elkezd viszketni és bepirosodni a bőröm általában a kezemen, de előfordul a többi említet helyen is ritkábban. Ezek a foltok ahogy jönnem ugy mennek is általában. Azt hittem az elején hogy alergiás lehetek a műanyagra, mivel 5 éve fröccsöntött műanyaggal foglalkozom egy autoelectronikai termékeket gyártó cégnél, fröccsgépek mellett, és mivel minőségi feladatot látok el, egész nap ezekben túrok. Elég száraz bőrű vagyok, azt gondoltam hogy valami ekcéma lehet talán, de mostanában a lakótársam is hasonló tünetektől szenved, neki is kicsi piros viszkető hólyagok vannak, mint nekem az elején. Mindketten voltunk már bárányhimlősek. Szeretném kikérni a véleményét. Válaszát előlre is köszönöm! A csatolt képen a térdem van, már lekapart és "begyógyult" állapotban látszanak a pöttyök, sajnos nem lekapartat nem találtam magamon

        Dr. Bodnár Edina válasza a Allergia témában

        A tünetek biztos hogy allergiás eredetűek. Kivizsgálás céljából forduljon bőrgyógyászati allergológia szakrendelésre. Legtöbbször élelmiszer okoz ilyen tünetet. A liszt- és a tej fehérje allergiát is ki kellene zárni.


        Kérdés: 2017. február 20., 15:04; Megválaszolva: 2017. március 01., 15:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel