• Xantoma Juvenile

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö! Van egy 10 honapos kisfiam! Januarban voltunk a borgyogyaszaton ahol megallapitottak hogy xantoma Juvenile bor elvaltozas van a kisfiamon! A nyakan es az alkarjan ( ott nagyobbak) valamint a konyoken es az also labszaran, ezek picik! Nem igazan mondtak semmit csak hogy akar magatol is elmulhat es hogy 3 havonta kell kontrolra menni!! De en megis aggodom! Kerdesem az lenne hogy mi a velemenye es meglatasa ezzel kapcsolatban! Kell aggodnom? Valaszat Nagyon Varom!! Udvozlettel: Orsolya

        Dr. Bodnár Edina válasza a xantoma juvenile témában

        A juvenilis xanthomák általában 2-3 éves korra heg, nyom nélkül visszafejlődnek, ezért eltávolításuk csak akkor indokolt, ha pl. a szemnèl vannak, és a látást zavarják. Ha esetleg felmerül differenciál diagnosztikai szempontból más betegség is, akkor biopszia javasolt.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász szakorvos

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2017. február 04., 22:00; Megválaszolva: 2017. február 12., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: