• Fekete csíkok a köröm alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr, Legalább 10 éve folyamatosan visszatérő panasz a körmöm alatti vékony fekete csíkok időszakos kialakulása. Mindig is nagyon vékony volt a körmöm, rétegesen töredezik, felülete nem sima. A hajam is száraz és a bőröm is érzékeny. Sokáig gombás fertőzésre gyanakodtam, mert a fekete kis szálakat megfigyeltem a környezetemben lévő emberek körme alatt is, akikkel esetleg egy körömvágó ollót, vagy körömreszelőt használtam. Épp emiatt a melanómát ki is zártam, azzal nehezen tudnám megfertőzni a szeretteimet :) Olvastam arról is, hogy a csapvízben megtalálható arzén itt halmozódik fel, és gyakorlatilag toxikológiai elváltozásról van szó. Mindig ugyan azokon a körmeimen jelentkezik (2 mutató és hüvelyk) Nagyon érdekel a véleményük, mert a fórumok alapján az érintettek, akik orvoshoz fordulltak vele, semmilyen kézzelfogható magyarázatot vagy segítséget nem kaptak. (Kivétel a lézeres kezelés) A képet a rendszer valamiért nem engedte feltölteni, innen elérhető: https://goo.gl/photos/e63mp2izbf5Xa6qs8 Üdvözlettel, F. Réka

        Dr. Bodnár Edina válasza a köröm témában

        A kép alapján én ún. szálkavérzéseket látok, amik nem gombás eredetűek, hanem immunológiai oka van. Forduljon személyesen kivizsgálás céljából belgyógyászati immunológiai szakrendelésre. Addig szedjen C-vitamint és Rutascorbint.


        Kérdés: 2017. január 22., 20:15; Megválaszolva: 2017. január 27., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: