• rejtélyes elváltozás, új keletű kiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A mellékelt képen látható bőrelváltozás a kezemen már kb. 4 éve fennáll. Ezek az apró bőr alatti csomók mondhatni, terjedve jelentek meg a kézfejemen. A kinézetük nagyon változó. Számomra ismeretlen okból néha kevésbé látszódnak, néha pedig nagyon erősen tombolóan vörösek, viszketnek. Ha valamihez kicsit hozzá ütöm a kezem azon részét, eszméletlenül fájdalmasnak érzem. Egyszer egy bőrgyógyász azt mondta rá, hogy egy granuloma annulare nevű elváltozás, kaptam egy krémet ami hatására már elméletben kb. 2 éve el kellett volna múlnia, de sajnos nem így lett. Ezért kérem a segítségét, merre induljak? Vérvételen kb. 1 hónapja jártam, és normál vérképem volt a háziorvos szerint. (Egyébként mellékesen más jellegű tüneteim is vannak, amelyekre nem sikerült fényt deríteni miből fakadnak, a háziorvos a stresszre fogta őket, amely jelentősen csökkent már azonban a tüneteim fennállnak.Ezek a hideg végtagok, szédülés, "ködös gondolkodás" vagy "brain fog" ami nagyon sokszor fennáll, fáradtság érzés) A másik kérdésem, ha lehetséges, ezek a hátamat és a hasamat borító apró, nagy mennyiségű, néhol kisebb pattanásként , nagyobb részt vörös foltként megjelenő kiütés. Nem viszket, nem is nagyon érzékelem a jelenlétét, csak a szememmel. Ez utalhat esetleg ételérzékenységre? Milyen egyéb orvosi vizsgálatot javasolna? Köszönöm megtisztelő idejét!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Granuloma annulare témában

        A kezén ún.granuloma annulare nevű bőrbetegség van, ami nagyon makacs, nehezen kezelhető, és sokszor belgyógyászati betegség áll a háttérben. Fokyékony nitrogén fagyasztást és Dermovate kenőcsöt javaslok. A kezét próbálja meg, hogy ne érje napfény, mert az is provokálhatja a tüneteket. A szédülés, hideg végtagok, ködös gondolkodás is belgyógyászati kivizsgálást igényel, lehet hogy ún. Hashimoto tyreoiditise van. A hason és háton lévő apró kiütések lehetnek ételallergia tünetei, ezért ezirányú vizsgálatok is javasoltak.


        Kérdés: 2017. január 18., 23:34; Megválaszolva: 2017. január 27., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: