• Gombás fertőzés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr Nemrégiben átestem egy uszodai gombás fertőzésen ami a nemi szervemen piros apró kiütésekkel kezdődőtt két nappal egy uszoda látogatása után. Urológushoz fordultam aki canesten és prednisolon j kenőcsöt irt fel ami a kiütéseket hamar el is tüntette. Ezután labor vizsgálatok következtek trichonoms E-colli , candida baktériumokat találtak az ondómban és a vizeletemben. Hosszas gyógszeres kezelés után az eredményein negatívak lettek, egy apró tünetem azért mintha még most is lenne. A makk részemen főleg merev állapotban még most is látszanak apró piros pontok, mintha a régi kiütések nem múltak volne el nyom nélkül. Mit gondol erről doktor Úr? Tüneteim nincsenek, de ezek a halvány kis pontok zavarnak egy kicsit. Mit tudna javasolni erre? Van e valami recept nélkül kapható krém amivel kezelhetném a makkom? Vagy ezek már végleg ott maradnak? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel Mátyás 32 éves férfi

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Trichomonas vaginalis a női hüvelyflóra része, az E. coli és a Candida pedig a székletben megtalálható kórokozók. Azt tanácsolnám, hogy a szexuális partnert is le kellene szűrni, és őt is kezelni (ha szükséges), mert lehetséges hogy tőle fertőződik vissza. A másik dolog, a gondos higiéne, mellyel megelőzheti az E. coli és a Candida kontaminációt. Tünetek hiányában jelenleg önt sem kell kezelni, de ajánlanám az óvszer használatát, amíg a kis piros pontok el nem tűnnek.

        Üdvözlettel, Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-04 22:18:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: