• Bőrgomba várandóság alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Körülbelül másfél éve volt először börgombám (superficialis mycosis) a hasamon majd combomon, amelyet vizsgálat után Travocort krémmel kezeltem. Azóta 2-3 alkalommal jött elő, mindig csak 1-2 db tinea, amelyeket a krém hatékonyan gyógyít. Néhány napja ismét kijött egy. Időközben családod tervezünk a párommal, lehetséges, hogy már várandós vagyok, így mielőtt a krémhez nyúltam elolvastam a kezelési útmutatót, amely ilyenkor nem ajánlja a használatát. Ezért próbáltam Betadinnal majd Glycerirum boraxatummal (Naturland) kezelni 1-1 napig, ma pedig Canestennel (20 mg). Azonban ezek is óvatosságra intenek a terhesség alatti használatban, és jelentős változás sincs, inkább nagyobbodik a tinea. Mivel leghamrabb jövő héten tudok orvoshoz menni, így kérném a tanácsát mit használhatok, melyik a hatékony erre a fajta bőrgombára? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Zora

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrgomba témában

        Canesten krémet nyugodtan használhat terhesség alatt is.


        Kérdés: 2014. december 25., 18:45; Megválaszolva: 2015. január 04., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?