• Szemölcs eltávolítás fagyasztással szoptatás alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Körülbelül 2 éve kialakult egy szemölcs az egyik ujjam oldalán. Nagyon zavar, de a sebészi eltávolítást szeretném elkerülni, az egyéb szereket pedig akkor terhesség, ill. később szoptatás miatt nem javallották. Még mindig szoptatok, azonban már nagyon szeretnék megszabadulni ettől a kellemetlen kinövéstől. Vásároltam egy fagyasztással működő szemölcs eltávolító eszközt (Wartner), azonban a betegtájékoztatóból kiderült, ezt sem javasolják szoptatási időszakban. Rákérdeztem a cég weboldalán, ahol azt a választ kaptam, hogy klinikai vizsgálatok híján kérdezzem meg a kezelőorvosomat, ajánlja-e az alkalmazást. Én úgy gondolom, hogy a fagyasztásos eljárás nem kellene problémát jelentsen szoptatás alatt sem. Jól gondolom? Kipróbálhatom ezt a módszert? Köszönettel: Várkonyi Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a szemölcs témában

        Kedves Várkonyi Zsuzsa!

         Én is azt gondolom, hogy semmi baja nem lesz a fagyasztástól, de a cégek csak akkor írhatják rá a betegtájékoztatóra, hogy szoptatás alatt is alkalmazható, ha betegkísérlettel bizonyítják, hogy a módszer biztonságos.

        Üdvözlettel: Dr Bodnár Edina

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-30 22:05:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy