• Hajbaj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr. Egy nagy problémával fordulok Önhökhöz. 3,5évig szedtem Lindinette fogamzásgátlót. 3hónapja abbahagytam, mert "kiterjedt vérzékeny ectopiám" volt. A nőgyógyász elküldött vérvételre, csak a koleszerinem volt egy kicsit magas, a vasam pedig alacsony. Majd ezután a fodrászom észrevette, hogy nagyon hullik a hajam. Elmeséltem neki, hogy most hagytam abba a fogamzásgátlót, erre Ő azt mondta, hogy "lehet ezután majd csomókban fog hullani..." Kösz, tényleg így lett.. Göndör a hajam, eléggé meglátszik a halántékomnál, meg hátul a fejbubomon. T-gélt is használtam korpásodás ellen, de azóta viszket a fejbőröm. Dús hajkoronám már a múlté, hajmosáskor csomókban hullik ki.. Kérdésem, hogy most valószínű a fogamzásgátló abbahagyása miatt hullik-e a hajam, és hogy állítható meg?? Milyen módszerekkel? A Revitalidot lehet alkalmazni ilyen esetben(erről is sokat olvastam-vettem egyet, de félek a testszőr megerősödésétől)? A kihullott hajak visszanőnek?? Kihez forduljak? Bőrgyógyászhoz, vagy egy hajanalízis is elég egy fodrásszalonban? A válaszát előre is köszönöm. Már nagyon el vagyok keseredve Tisztelettel: Mara

        WEBBeteg szakértő válasza a hajhullás témában

        Kedves Mara!

        Sajnos tényleg a fogamzásgátló abbahagyása okozza önnél a hajhullást. Hosszú fogamzásgátló szedést követően gyakran alakul ki ilyen probléma, mivel ilyenkor relatíve erősebb férfihormon túlsúly alakul ki. Ez az androgén túlsúly idővel megszűnik, helyreáll a normális női és férfihormon arány, és a hajhullás is megszűnik. Tehát az idő fogja megoldani a problémát, illetve lehet segíteni a természetnek egy minoxidil oldatnak nevezett készítménnyel, melyet gyógyszertárban recept nélkül meg tud vásárolni.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-23 19:21:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 07:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel