• ekcémás fejbőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        dr.Bodnár Edina bőrgyógyász dr.nő részére! Kedves Doktornő! Megköszönöm ez év áprilisában írt válaszát. Sajnos április óta sincs semmi változás az ekcémás fejbőrömmel, a sok kenőcs,hajszesz/Glo-busz sampon,Crem Cutivate Cr.,Locoid Crelo,Advantan kenőcs hidrofillel, Advantan kenőcsSpir.szalic.4 alkalommal felírva, spir.salic.advantan hajszesz. Nagyon ki van már a gyomrom az egész szervezetem. Dg. Seborrhoea capitis. Szeretném a K.doktornőtől megkérdezni,hogy a fejbőrön keresztül a fent leírt kenőcsök felszívódnak a szervezetbe,mert én érzem a hatásukat, és milyen káros mellékhatás alakulhat ki. A másik kérdésem lenne még a K.dr.nőhöz, azt hallottam, hogy akinek a sok kenőcs ellenére nem múlik el az ekcémája,kórházba injekció sorozatot adnak és elmulik, valóban igaz-e ez a gyógyitási mód. Hová forduljak a továbbiakban?Milyen természetes kezelést javasol? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Molnárné

        Dr. Bodnár Edina válasza a ekcémás fejbőr témában

        A lokális steroidok kis mennyiségben felszívódhatnak a fejbőrről, de szisztémás hatást ilyen kis bőrfelületről felszívódva nem okoznak. Ha nem múlik a problémája, keresse fel személyesen a Bőrklinikát. Seborrhoeás dermatitisben nem szoktunk injectio sorozatot adni, nem indokolt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Bodnár Edina
        Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. augusztus 07., 21:22; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 23:11

        Tudjon meg többet: ekcémás fejbőr

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő Pár napja a fenekem vágatában megjelent egy pont. Ha hozzáérek kicsit fáj, ha bekenem szesszel, csip. Enyhén piros körülötte, és tapinthatóan kiemelkedik, mint egy hólyag. Biztosan nem aranyér, teljesen máshol...
        Tisztelt Dr Nő vagy Dr Úr szeretném meg tudni hogy az mitől van vagy mitől lehet hogy jó formán ki próbáltunk minden,olyan szert ami haj hullásra van sé még is hullik a hajam .
        Tisztelt Doktor úr, erősen elkezdett pár hónapja hullani a hajam, elmentem bőrgyógyászhoz, aki elküldött laborra. minden értékem tök jó, csak ezek nem: Ferritin 13 ng/ml * 20-300 HGB 11,9 g/dl * 12-15,8 ugyanakkor a vasam 17.7 az a...
        Terhes vagyok és a bőrgyógyász a La Roche Posay Kerium DS krémet ajánlotta amit használok is mert segített.Csak azt nem tudom hogy lehet-e ezt a krémet várandósan használni?
        Tisztelt Doktor Nö/ Doktor Úr! 10 éves kisfiam kb. fél évvel ezelött görkorcsolyával elesett és a szeme felett felrepedt a bör. Az ügyeleten egy speciális tapaszt kaptunk rá, amit 10 napig nem szabadott levenni. A seb szépen begyógyult,...
        T.Doktornő! Július elején kerestem fel a lakóhely szerinti bőrgyógyász szakrendelést, egy szabálytalan és sötét színű anyajegyem miatt, ami korábban nem volt. Vizsgálat után a doktornő beutalt a Mária utcai Bőrklinikára melanóma...
        Vissza nohet meg a tobbszorosen kitepett haj? 5 honapja ujra kezdtem tepni a hajam es felek, hogy mar nem fog ujra kinoni.
        Tisztelt Doktorúr\nő lenne egy olyan kérdésem hogy a rokonaim véleménye megoszlik arról hogy ki kell-e nyomni a pattanást vagy inkább csak hagyni kell,Ön mit javasol?Esetleg leírna nekem néhány bevállt módszert?Ami jó a pattanásra és nem is...
        Tisztelt Webbeteg! Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy megtudjam a hajam hullásának okát. Voltam már ezzel a problémámmal már bőrgyógyászaton, ott elküldtek azzal,hogy férfihormonok miatt hullik. Mivel a családomban nem jellemző a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár hete vettem észre, hogy a péniszemnél, a makk aljánál 2 piros folt jelent meg. Körülbelül 1 évvel ezelőtt ugyanilyen gondom volt, azzal a különbséggel, hogy akkor a herezacskón lévő bőr is hámlott és emellett...
        14-15 éves koromban a pattanásos, gyulladt arcbőrömre sotret kezelésem volt, amitől sokat javult a bőröm. Most 19 évesen megint csúnyább lett, ezért az új bőrgyógyászom sotret kezelést javasolt. Az előző orvos szerint viszont, aki az...
        Tisztelt Dr Úr/Nő. Önök szerint mi lehet a baja édesanyám kezének? Ég (mintha szurkálnák tűvel) viszkető érzés, kirepedezik. Lassan 3 hónapja (de szerintem már több ideje) ilyen a keze. Próbált kenőcsöt (ekcéma elleni, aztán school...
        Üdv! Néhány napja vettem észre, hogy a herezacskóm kb 1cm szélességben középen, 10 centi hosszúságban be van lilulva. (a pénisz tövétől indulva) Fekete nadálytő krémmel kenem folyamatosan, de egyelőre nem igen akar javulni. Egyáltalán...
        Jó napot! Nekem olyan problémám lenne,hogy a homlokomon,főleg nyáron több apró fehér folt jelenik meg,és ezek száma egyre növekszik.Feltűnt,hogy többnyire a pattanások helyén vannak ezek a foltok,és sehogy sem tudom őket halványítani,és...
        Már több mint egy éve hullik a hajam és nem tudom hogy mitől, eleinte azt hittem hogy a hajfestéstől, de azóta amióta hullik a hajam nem volt festve és többször is levágattam rövidre. Mindíg csak hajmosásnál ,csomóban hullik ki, pedig...
        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! A problémám, ami miatt most felkerestem Önt, több hónappal ezelőtt kezdődött.6-7 hónapja tapasztaltam először, hogy hiába tisztálkodom rendszeresen, mindig kellemetlen testszagot érzek magam körül. Reggel és...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A péniszem tövénél körülbelül egy éve jelent meg egy apró 2-3mm es kissé fehéres folt azt gondoltam, hogy egy pattanás ezért megnyomtam és áttetsző fehéres folyadék folyt belőle. Ez a kisebb duzzanat az elmúlt év...
        Tisztelt Dr. Bodnár Edina! 6 hónapos Sotret/Roaccutan (a kezelés első hónapja után elfogyott a készlet, így Roaccutan-t szedtem a későbbiekben) kezelésen vagyok túl, mely idő alatt nem fogyasztottam akoholt annak érdekében ugye, hogy a...
        Sziasztok ! Azt szeretném meg tudni,hogy a makkom alatt a rövid fék mellet van pár fehér pötty,de nem lehet le kaparni,nem viszket,nem fáj,és már pár éve ott van és zavar h nem tudom mi lehet az. Pontosan nem tudtam jól le írni hogy hol van.
        a hímvesszőn pici szemölcsök jeletek meg mit tegyek egyre több lesz